CeBRa ładnie zrobiona, doposażona w liczne dodatki, cena też bardzo dobra. Przeżyła w przeszłości szlif ale co z tego?? Który sport go nie miał?? Chyba tylko sztuki od handlarzy . Zawsze warto pojechać i zobaczyć moto. Jeżeli rama prosta, motocykl nie zostawia dwóch to śladów, tylko kupować i końca zimy czekać.
Jeśli jeździ tak jak wygląda to warto. Widać od razu że właściciel na moto nie oszczędzał. Cena bardzo dobra, w tej cenie chodzą sc33 w bdb stanie. Jakbym nie miał już bladego to chętnie bym kupił taką sc44 bo mi się bardziej podoba
witam wszystkich wejdzcie na ten link i sprawdzcie czy kolesiowi az tak sie spieszy czy moze moto dojechane? bo ta cena to niska troche hehe pozdrawiam
tył kombinowany napewno zadupek felga , zobacz jaką śrubą zamocowana jest felga do wachacza - chyba ktos nie zdaje sobie sprawy jakie predkosci osiąga ten motocykl , no i ten boczek lewy tez poprawiany , a lewa strona jest najbardziej newralgicznym miejscem w tym moto jak byl uszkodzony dekiel i dostal dobze w kolo magnesowe to po silniku. osobiscie mimo dobrej ceny i czasu na poprawki(zima) ja bym odposcil , lepiej dolozyc troszeczke jeszcze jest czas na dozbieranie i kupic cos pewnego ostatnio ktos pokoazywal na forum czarno szare 929 od kogos z forum z amorem hyperpro , wydechem i cena ok10 tysi.pozdrawiam
skad wiesz ze sinik dostal po czym to wnioskujesz?oswiec mnie ?owiewki zadupek widac ze sa do poprawy a jak sie przyjzysz to oska jest tylko pret wlozony nia a nie zastapienie oski
I właśnie to mnie zastanawia. Skoro koleś nawet do sprzedaży nie może kupić oryginalnej ośki to coś jest nie tak. Każdy wyraża swoje zdanie, i ja np nie pojechałbym nawet tego oglądać. Skoro zamiast kupić ośkę koleś wsadził tam pręt, to może tak samo wyglądał serwis moto.
Jak suzkalem dla siebie 929 gadalem z gosciem..byl gotow za 7 kafli oddac, powiedzial mi szczerze wizualnie jak widac, i w silniku zaworyalbo panewy( nie pamietam bo to z 2 mies temu) i napinacz lansuszka bo ostro slychac..