Witam .
Rozglądam się za CBR 929 lub CBR 954.
Znalazłem dość ciekawą ofertę:
http://otomoto.pl/honda-cbr-929-orygina ... 87600.htmlFacet zarzeka się, że przebieg jest oryginalny. Pisałem z nim na gg i napisał mi coś takiego:
Mogę panu przesłać zdjęcia na maila w lepszej jakości. Z tym, że nie chce mi się go myć, także zrobione przed wystawieniem aukcji tak jak stoi w garażu

. Piszę wszystko co o nim wiem, nie chcę niczego ukrywać, żeby nie było, że pojedzie Pan na marne, sam ostatnio jechałem po samochód dla żony 300km i nieźle się CENZURA, sorki za przekleństwo, ale tego inaczej nie mogę nazwać. Dlatego niczego nie ukrywam. Motocykl sprowadziłem z Belgii w zeszłym roku z uwagi na jego przebieg (niecałe 10 tys km) i stan mechaniczny. Był w innym malowaniu (zdjęcia wrzucę na maila ze stanem w jakim stał w Belgii) i miał przetarty zadupek, który wymieniłem na nowy przed malowaniem, stary mam w garażu i jest widoczny na zdjęciach, także mogę na miejscu okazać. Z tego co się dowiedziałem tam na miejscu i z posiadanej dokumentacji, motocykl został zakupiony przez francuza z blokadą na 100 koni, po roku właściciel zdjął blokadę (odblokował 150 koni) i miał parkingówkę. Na miejsce przyjechała policja, stwierdziła, że motocykl jest odblokowany i go zabezpieczyła, wystawiła dowód rejestracyjny zastępczy na miesiąc czasu. We Francji odblokowanie do pełnej mocy jest przestępstwem dlatego motocykl został zabezpieczony. Francuz sprzedał motocykl do Belgii z dowodem zastępczym. I tak praktycznie z uwagi na niemożliwość jego przerejestrowania z dowodem zastępczym stał tam przez niecałe 10 lat, stąd taki niski przebieg. Kupiłem go za 2000 Euro. Nie chciało mi się bawić z szukaniem poprzedniego właściciela, tymbardziej, że Francuzi raczej nie mówią po angielsku i proszenie go o odebranie oryginalnego dowodu. Postanowiłem kupić ramę z polskimi papierami ( 900 zł ) i wymianę ramy. W 929 z wymianą ramy nie ma problemu, trzymają ją 4 śruby, wahacz i cała reszta jest przymocowana do silnika. Ramę z dokumentami, numerami, itp mam w domu, także mogę dorzucić jak będzie Pan chciał. Jak go zacząłem czyścić po sprowadzeniu to sam się zdziwiłem, że przebieg jest autentyczny, cały silnik, osprzęt itp jest w stanie idealnym, tarcze fabryczne, klocki fabryczne, cały napęd fabryczny, węże, kolektory, śruby, opaski, manetki, po wszystkim widać, że przebieg jest autentyczny. Jeszcze opony były fabryczne z 2001 roku

. Silnik wypłukany i dwa razy zmieniony olej, zmieniony filtr, płyny chłodnicze, hamulcowe. Silnik i cała reszta chodzi idealnie, z takim przebiegiem musi. Co do malowania: motocykl musiał leżeć na stronie z tego względu, że jedna owiewka nie była w fabrycznym malowaniu, wydech wymieniony na sportowy i oszorowany zadupek, wszystko widać na zdjęciach. Z uwagi na to, że nie mogłem dostać owiewki w fabrycznym kolorze postanowiłem dać motocykl do malowania, a postanowiłem malować, bo nie chciałem mieć owiewek ściąganych z Chin, które nie pasują jak trzeba i są z laminatu (czyli pękają) a nie z absu jak oryginalne. Co do zadupka, zamówiłem naklejki na całe moto, ale baran przysłał mi dwie takie same na ogon (dwie prawe), drugą mam w domu na papierze. Nie chciało mi się szukać jednej naklejki albo iść do drukarni, także zostawiłem tak jak jest. Motocykl sprowadziłem dla siebie, ale niestety żona dostała niedawno pracę, a ja przejąłem część interesu po ojcu, także kompletnie nie mam czasu. Bo oprócz zawodu (jestem policjantem, także wiadomo jak wygląda ta praca, praktycznie brak wolnego w tej komórce w której jestem) mam jeszcze drugie zajęcie. Ooo, mogę z Panem podjechać na komisariat i w systemach okazać, że motocykl jest legalny. W tym roku zrobiłem na motocyklu niecałe 300km, także chociaż strasznie mi szkoda takiego motocykla, muszę sprzedać bo szlag mnie trafia jak jest pogoda a ja nie mam czasu na jazdę . Mogę Panu wyliczyć ile włożyłem (tak mniej więcej): cena motocykla - 2000 euro, rama z papierami 900zł, sprowadzenie motocykla około 1200 zł, kompletny przegląd ze zmianą ramy, wymianami wszystkich płynów - 1600 zł, malowanie - 900 zł, naklejki - 350 zł, nowe opony - 800 zł. Nie wiem czy coś pominąłem, starałem opisać się rzetelnie. Co do ceny, niestety nie zejdę, mogę Panu dorzucić dwa stojaki serwisowe, pod główkę ramy i na tył, bo kończę z motocyklami z uwagi na brak czasu... Bardzo fajny sprzęt i na pewno jest to pewny motocykl. Szkoda mi go bo włożyłem w niego sporo kasy, ale niestety.
Co myślicie o tym moto? Ktoś może zna ten motocykl? Proszę o pomoc, ponieważ do gościa mam ponad 300 KM . Pozdrawiam!