Dzisiaj jest 13 listopada 2019, 13:45

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Ustawienie lampy w Angliku ?

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 5
Rejestracja: 14 września 2008, 09:52
Lokalizacja: Copacaban
Motocykl: Honda CBR 929 RR
Rok produkcji: 2001

Ustawienie lampy w Angliku ?

Post » 17 września 2008, 18:06

Cześć chłopaki i dziewczyny :-) Mam pytanko. Właśnie zakupiłem bladego z anglii i na przeglądzie gościu mi nie przepusci oświetlenie przedniej lampy bo ma zły kont świecenia. Czy da rade ustawić bez wiekszych przerubek jest tam regulacja żeby to samemu zrobić ??

 
Posty: 576
Rejestracja: 29 lutego 2008, 20:06
Lokalizacja: Warszawa/
Pochwały: 5
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
Rok produkcji: 0

Post » 17 września 2008, 20:00

na przeglądzie najpewniej nawet tego nie sprawdzą. mało która stacja diadnostyczna ma sprzęt do banania motocykli więc jeśli chodzi tylko o przegląd to raczej nie będzie problemu.
niestety nie ma sposobu żeby przestawić światła co by świciły we właściwym kierunku jedynie wymiana reflektora ratuje sprawe ale to dość kosztowna operacja.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
 
Posty: 718
Rejestracja: 10 stycznia 2008, 18:23
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 18 września 2008, 12:29

Ja mialem podobny problem ale gosc okazal sie spoko jak mu powiedzialem ze zmienie lampe na dniach to podbil mi przeglad, ale ogolnie jedynym wyjsciem dla Ciebie jest podjechanie na inna stacje gdzie tego nie robia i problem z glowy bo watpie zebys chcial zmieniac lampe.

Awatar użytkownika
 
Posty: 5
Rejestracja: 14 września 2008, 09:52
Lokalizacja: Copacaban
Motocykl: Honda CBR 929 RR
Rok produkcji: 2001

Post » 21 września 2008, 02:09

U mnie w mieście wszyscy mają sprzęt do sprawdzania świateł. a po oględzinach lampy zauważyłem ze ma 3 śruby i teraz która jest do czego ??

Awatar użytkownika
 
Posty: 7
Rejestracja: 05 czerwca 2007, 17:00
Lokalizacja: Kurpie/Sł
Motocykl: sc 44 vel. Frania
Rok produkcji: 0

Post » 21 września 2008, 10:29

Andrius85 pisze:U mnie w mieście wszyscy mają sprzęt do sprawdzania świateł. a po oględzinach lampy zauważyłem ze ma 3 śruby i teraz która jest do czego ??


W Copacabanie? 8)

Powtórzę: podjedź do innego diagnosty. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy na inne rozwiązanie.

 
Posty: 62
Rejestracja: 20 maja 2008, 17:11
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Motocykl: CBR 1000 RR
Rok produkcji: 0

Post » 21 września 2008, 12:32

tez mam anglika, ja mam 1000rr i u mnie jest tak, jak wszyscy pewnie doskonale wiedza ze jedo swiatlo to jest krotkie, druga lampa to sa dlugi, przy kazdym mam dwie sruby. Z tego co wiem, to chyba jedną reguluje sie kierunek swiatla w pionie druga w poziomie, tez mam zamiar sie pobawic z ustawienim swiatel wedlug naszych standardow ale narazie nie mialem czasu, w moim miescie przeglad zalatwiam bez przyprowadzania motoru, klade kase, pytaja sie czy poleci 300 i podbijaja pieczatke :wink:

Awatar użytkownika
 
Posty: 89
Rejestracja: 01 września 2008, 21:12
Lokalizacja: Żywiec
Motocykl: honda cbr100RR 06'
Rok produkcji: 2006

Post » 21 września 2008, 22:21

też zakupiłem sc57 z uk tylko jeszcze nie przywiozłem do pl.miałeś jakieś problemy przy rejestracji w polsce?? a cha i jakie dokumenty miałeś??? pozdro i sorki że nie do tematu:(

 
Posty: 530
Rejestracja: 05 października 2007, 10:45
Lokalizacja: LZA
Pochwały: 3
Motocykl: Piechota
Rok produkcji: 0

Post » 22 września 2008, 10:28

motobandyta pisze:na przeglądzie najpewniej nawet tego nie sprawdzą. mało która stacja diadnostyczna ma sprzęt do banania motocykli


Do swiatel w motocyklu innego sprzetu nie trzeba niz do auta.
W zwiazku z tym, ze w UK obowiazuje ruch uliczny w kierunku przeciwnym do naszeg, swiatla tez sieca odwrotnie. Lampa UK w Polsce bedzie kierowala snop swiatla na przeciwnby pas jezdni pozostawiajac pobocze nieoswielnone. Jedyna rada, to lapme wymienic, bo regulacja tu nic nie zmieni.

...hmm tzn slyszalem ze mozna sprowbowac inaczej wlozyc zarowke.

 
Posty: 62
Rejestracja: 20 maja 2008, 17:11
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 1
Motocykl: CBR 1000 RR
Rok produkcji: 0

Post » 22 września 2008, 11:39

laguśRR06 pisze:też zakupiłem sc57 z uk tylko jeszcze nie przywiozłem do pl.miałeś jakieś problemy przy rejestracji w polsce?? a cha i jakie dokumenty miałeś???


niestety nie pomoge, bo ja kupowalem juz zarejestrowanego w polsce

 
Posty: 576
Rejestracja: 29 lutego 2008, 20:06
Lokalizacja: Warszawa/
Pochwały: 5
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
Rok produkcji: 0

Post » 22 września 2008, 12:11

ja zazwyczaj robię przeglądy u kolegi i jeszcze mi sie nie zdarzyło żebym pojechał do niego na motorze na który robiłem przegląd. poztym tylko raz mi sprawdzali ustawienia świateł w samochodzie i to tylko dlatedo że sam o to prosiłem. jednego razu jak pojeczałem na przegląd w wawie to koleś nie bardzo wiedział co trzeba sprawdzić w moto więc uważnie obejrzeał opony i powiedział zebym je zmienił. jeśli ci nie przepuszcvzą moto w jednym zakładzie to jedź do innego a jeszcze zadam pytanie czy już byłeś na przeglądzie czy martwisz się na zapas?

Awatar użytkownika
 
Posty: 820
Rejestracja: 16 czerwca 2008, 12:23
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 9
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post » 22 września 2008, 12:17

jakis czas temu rejestrowalem F4 z anglii zadnych problemow nie robili bo widmo swiatla okazalo sie na styl amerykancki czyli plaskie
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 89
Rejestracja: 01 września 2008, 21:12
Lokalizacja: Żywiec
Motocykl: honda cbr100RR 06'
Rok produkcji: 2006

Post » 22 września 2008, 22:24

no to sie załatwiłem....no trudno przynajmniej bede barzdziej widoczny dla kierowców zawalidróg:)

Następna

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości