Dzisiaj jest 19 listopada 2019, 15:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Zmiana jednostek licznika dystansu w 929

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 628
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 18:55
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Zmiana jednostek licznika dystansu w 929

Post » 11 marca 2009, 12:08

Siemanko,
mam pytanie, mianowicie czy wie ktoś co trzeba zrobić żeby licznik pokazywał wskazanie licznika dziennego i całkowitego w kilometrach, a nie w milach? Według instrukcji hondowskiej powinno się to automatycznie zmienić, gdy zmieniam jednostki prędkościomierza - ale tak się nie dzieje...

Dzięki za info

ps. szukałem na googlu i forum i nic nie znalazłem ciekawego na ten temat

 
Posty: 812
Rejestracja: 07 grudnia 2007, 22:29
Lokalizacja: Opole Lub
Pochwały: 1
Motocykl: r1, drz 400
Rok produkcji: 0

Post » 11 marca 2009, 12:37

nie da sie:) przynajmniej jak moto z uk

 
Posty: 793
Rejestracja: 20 lipca 2008, 16:42
Lokalizacja: krasnysta
Pochwały: 22
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post » 11 marca 2009, 12:38

i dziać się nie będzie...zmienisz jedynie wskazania prędkościomierza
wciąż zajmuję się serwisem

Awatar użytkownika
 
Posty: 718
Rejestracja: 10 stycznia 2008, 18:23
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 11 marca 2009, 13:09

W 954 da sie wiec i w 929 powinno.... kombinacje przyciskow roznych poprobuj bo nie pamietam

Awatar użytkownika
 
Posty: 628
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 18:55
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 11 marca 2009, 13:30

kombinacje testowałem już najróżniejsze, ale bez skutku :| Więc jest pewnie tak jak chłopaki napisali - że się nie da.
Cóż będę musiał się przyzwyczaić, że kilometry wolniej lecą :P W zeszły piątek latam i latam a na zegarku bryknęło tylko 50 i wielkie WTF :? :mrgreen:

 
Posty: 48
Rejestracja: 17 marca 2008, 13:00
Lokalizacja: Świdnica
Motocykl: Honda 929
Rok produkcji: 2000

Post » 15 marca 2009, 21:36

w 929 sa tylko 2 guziki wiec kombinacji nie ma za wiele :)
Obrazek

 
Posty: 22
Rejestracja: 29 marca 2009, 15:30
Lokalizacja: Zawiercie
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post » 29 marca 2009, 16:09

mam pytanie, niedawno kupiłem 929, wiem ze maja one licznik spalania który jest w km przejechanych na 1 litrze wahy, u mni enie ma czegoś takiego, czy to znaczy ze mam wersję USA albo UK w której chyba nie ma takowego czy poprostu jest wyłączony? jeżeli tak to jak go włączyć, według malowania jakie ma wychodzi że jest wersją europejską, poza tym jak nastawić sobie zegarek w niej bo też w zaden sposób jakoś nie idzie, są dwa przyciski i jedynie co udało mi się osiągnąć próbując wszystkich kombinacji to wykasować liczniki dziennego przebiegu... pozdro

Awatar użytkownika
 
Posty: 255
Rejestracja: 29 grudnia 2007, 03:44
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwały: 6
Motocykl: Byla 954 i SC33 x2
Rok produkcji: 0

Post » 29 marca 2009, 16:26

http://www.fireblade.pl/sc50_ciekawostki.php tutaj masz jak włączyć / wyłączyć licznik spalania jak ustawić zegarek w 954 może w 929 będzie podobnie

Awatar użytkownika
 
Posty: 628
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 18:55
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 29 marca 2009, 18:12

Z tego co ja wiem, 929 nie ma licznika spalania :wink:

 
Posty: 22
Rejestracja: 29 marca 2009, 15:30
Lokalizacja: Zawiercie
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post » 29 marca 2009, 18:34

Gdzieś spotkałem się już z pytaniami na temat licznika spalania w 929, nie wiem czy na tym forum ale jednak, ktoś nie był pewny czy to wskazanie pokazuje ile pali na 100 czy ile można przejechać, tak że pytam jak takie cosik włączyć bo skoro (chyba) jest to chciałbym wiedzieć ile moja dziecina pali, choć ostatnio zaczął coś dzwonić przy 4-5tys obrotów i nie wiem co to... i nie powiem że się wku.... jak coś padnie. :|

 
Posty: 567
Rejestracja: 05 marca 2008, 01:29
Lokalizacja: małopolsk
Pochwały: 2
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Rok produkcji: 0

Post » 30 marca 2009, 10:48

929 nie ma licznika chwilowego spalania takowy posiada tylko 954, a jeśli chcesz wiedzieć ile pali to zatankuj do pełna i zrób 100km i znowu do pełna lub wyjeździj do zera i sprawdź kilometry, wtedy wyjdzie Ci średnie spalanie , bo chwilowe to fajny bajer, ale nie ma nic wspólnego ze średnim spalaniem!! Jak chcesz wiedzieć więcej poczytaj : http://forum.fireblade.pl/topics4/spala ... -vt362.htm


Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość