Dzisiaj jest 26 lutego 2020, 08:26

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

929 nie idzie z 2 na koło :(

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 94
Rejestracja: 27 czerwca 2009, 23:24
Lokalizacja: Żuromin
Pochwały: 1
Motocykl: była HONDA 929RR jest REPSOL SC57C
Rok produkcji: 2007

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 10:43

Zmień zębatki o ząb mniej przód i ząb więcej tył i oczywiście łańcuch 530zvmx i zobaczysz :diabel2: szatana ja tak miałem z 3 z gazy no problem :D

 
Posty: 22
Rejestracja: 06 sierpnia 2015, 21:30
Motocykl: 900RR sc28
Rok produkcji: 1995

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 12:01

Na razie zamówiłem tylko 15 na przód tył zostawię jak mam 42 i zobaczymy co z tego wyjdzie.

 
Posty: 94
Rejestracja: 27 czerwca 2009, 23:24
Lokalizacja: Żuromin
Pochwały: 1
Motocykl: była HONDA 929RR jest REPSOL SC57C
Rok produkcji: 2007

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 12:42

Zależy w jakim stanie masz łańcuch ale według mnie to przy takie zmianie samej zębatki to na 90% załatwisz łańcuch

 
Posty: 22
Rejestracja: 06 sierpnia 2015, 21:30
Motocykl: 900RR sc28
Rok produkcji: 1995

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 13:12

Czemu mam go załatwić rozumiem ,że mniejsza zdawcza zębatka szybciej go zużyje ,ale różnica będzie jakaś diametralna? Cały napęd jest nowiutki nie wiem po co gość włożył 42z ,a nie 43...

 
Posty: 94
Rejestracja: 27 czerwca 2009, 23:24
Lokalizacja: Żuromin
Pochwały: 1
Motocykl: była HONDA 929RR jest REPSOL SC57C
Rok produkcji: 2007

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 15:07

Chodzi o to że jak jest już lekko zużyty a założysz nową jedną zębatkę to zęby nie pasują do łańcucha ja tak raz załatwiłem ale jak piszesz że masz prawie nowy to nie powinno być problemu a różnicę na pewno :diabelek: zobaczysz

 
Posty: 22
Rejestracja: 06 sierpnia 2015, 21:30
Motocykl: 900RR sc28
Rok produkcji: 1995

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 20:16

betacd1 pisze:różnicę na pewno :diabelek: zobaczysz

Mam nadzieję inaczej idzie do żyda , bo nie tego się spodziewałem po 150 konnym sprzęcie :P

 
Posty: 777
Rejestracja: 13 sierpnia 2013, 11:00
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 20
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 20:37

Miałem 929 i na seryjnych przełożeniach spokojnie idize na koło z 2 tym bardziej strzałem z sprzęgła .
Tutaj to technika zawodzi .

 
Posty: 603
Rejestracja: 19 marca 2013, 21:09
Lokalizacja: gdańsk
Pochwały: 7
Motocykl: sc33,f4i,
Rok produkcji: 1999

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 11 września 2016, 21:42

jak dasz 15/42 to równe będzie 16/44 więc w lataniu na gumię nic CI nie pomoże ;) chcesz to CI pogonie ładny komlecik 15/45 i sama na gumę będzie szła nawet jak nie umiesz jej wyrwać :diabel2: kolega wyżej pisał że z 3 z gazu pójdzie :P niewiem jaka prędkość by musiała być żeby wystartowała ale pewnie się nie znam ;)

Awatar użytkownika
 
Posty: 1536
Rejestracja: 18 maja 2011, 20:50
Lokalizacja: Mrągowo
Pochwały: 16
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 12 września 2016, 06:57

Mi też z gazu na równej drodze nie szła na dwójce ale już jakas górka hopka i szedł na koło ale ja nawet gixa mam problem postawić z dwójki hehe więc raczej marny że mnie gumowator Haha. Co do twojego moto to sprawdź jeszcze czy nie masz lag wpuszczonych w półkę mocno bo wtedy też będzie trudniej stawiać na gumę. Amor skrętu do 954 jest raczej taki sam tylko nie kupuj żadnych podrobek i chińczyków bo to szajs

 
Posty: 581
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 2
Motocykl: SC59 ABS i MT09 ABS
Rok produkcji: 2010
Samochód: 535D

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 12 września 2016, 08:19

mi 954 też kiedyś nie szła :mrgreen: chłopie zostaw ten motocykl w spokoju tylko za siebie się weź, ze strzała z klamki to się dobrze wyrywa 125tki a ty 929 nie możesz

Awatar użytkownika
 
Posty: 163
Rejestracja: 27 maja 2014, 11:04
Lokalizacja: Koło
Pochwały: 2
Motocykl: Honda cbr 929
Rok produkcji: 2000

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 12 września 2016, 12:08

kolego widze ze kupiłes sprzeta ale troszeczke jestes nie w temacie bo w 929 oryginalne przelozenia to 16z przód i 42z tył a ty sie dziwisz ze dlaczego poprzedni wlasciciel wladowal 42 na tyl a nie 43, dlatego ze wymienial tak jak oryginal kaze :) i tak jak koledzy wyzej pisza moze 929 to nie jakis demoniczny szatan ale mocy ma wystarczajaco zeby wyrwac na kolo :)

 
Posty: 22
Rejestracja: 06 sierpnia 2015, 21:30
Motocykl: 900RR sc28
Rok produkcji: 1995

Re: 929 nie idzie z 2 na koło :(

Post » 12 września 2016, 13:46

blazej_CBR929 pisze:kolego widze ze kupiłes sprzeta ale troszeczke jestes nie w temacie bo w 929 oryginalne przelozenia to 16z przód i 42z tył a ty sie dziwisz ze dlaczego poprzedni wlasciciel wladowal 42 na tyl a nie 43, dlatego ze wymienial tak jak oryginal kaze :) i tak jak koledzy wyzej pisza moze 929 to nie jakis demoniczny szatan ale mocy ma wystarczajaco zeby wyrwac na kolo :)

A skąd Pan Błażej ma takie info ? ja zawsze się posiłkuje tym kalkulatorem jak nie wiem jakie zębatki są w serii i nigdy mnie nie zawiódł http://www.gearingcommander.com/

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości