Witam mam takie zapytanie odnosnie czasu jaki trzeba oczekiwac na przesyłke ze stanów bo mysle zamówic uzwojenie alternatora do mojej 929 tylko niechce sie wkopac i czekac dwa miechy... wiadomo moto musi działac mysle ze pogoda sie w najbliższym czasie poprawi to będzie trzeba wyjechac
USPS Globa Expres idzie z NY do Wa-Wy 2 dni. Przesyłają via Cargo samolotem.
Tylko czy warto ? Jest parę firm, które przewiną uzwojenie profi za rozsądne pieniądze.
Za przesylke ktora ma dotrzec w dwa dni zaplacisz ok 100-150 $
Za przesylke lotnicza ktora idzie od tygodnia do dwoch ok 30-50$
Za przesylke statkiem ktora idzie 6-7 tyg zaplacisz ok 20-30$ wiec jakby nie patrzec szukaj uzwojenia w PL. Nie jest to czesc ktora warto zamawiac oddzielnie az ze stanow.
ja przewinąłem uzwojenie alternatora w Cyklo motoelektryk http://www.cyklo-motorelektryk.pl zawiozłem z środę i w piątek miałem już gotowe teraz tylko muszę zamontować do moto, zadzwoń i zapytaj - może zrobią to jakoś wysyłkowo, będzie pewnie i tak szybciej niż z USA
dokładnie tydzień temu zamówiłem świece ze stanów, przesyłka kosztowała 10$ i dziś świece doszły do mnie. strasznie sie dziwiłem bo myślałem że bedzie to trwało dłużej.
No ja bym przewinął tylko niemam co, bo kupiłem moto bez uzwojenia. Juz mysle na wszystkie sposoby i chyba będe zmuszony kupic ze stanów .. tylko jeszcze nigdy niezamawiałem nic na ebayu . Moze mi ktos wytłumaczy jak z przelewem pieniedzy czy po prostu z mojego polskiego konta robie przelew czy musze dolary specjalnie kupowac i potem robic przelew ?
zelazny929, paypal zalatwi sprawe... kupujeszcz na ebayu - placisz paypalem - wysylka do Polski Chyba ze np przez polamer (wysylka na adres w USA a oni do polski - wychodzi taniej ale nie wiem jak z malymi rzeczami) , ja tak ostatnio zrobilem i bylo ok