Moderatorzy: maciekx, Tytus
-
-
- Motocykl: cbr929
- Rok produkcji: 0
» 09 czerwca 2010, 13:02
Witam,
Jak jest u was z kontrolka ze znakiem kluczyka na obrotomierzu tzn. kiedy ona sie zapala lub miga bo u mnie wogole ? Zazanaczam ze nie mam zadnych problemow przez to.
-
-
- Pochwały: 1
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
» 09 czerwca 2010, 13:21
Witam
Ta kontrolka jest od HISS u mnie zapala sie gdy włacze czerwony guzik słuchać wtedy charakterystyczne bzzzzzzz:P po tym dzwieku kontrolka gaśnie i juz sie nie zapala wiecej.
Pozdro i lewa w góre:)
-
-
- Pochwały: 5
- Motocykl: CBR 929 RR SC44
- Rok produkcji: 2000
» 10 czerwca 2010, 01:03
U mnie tak samo jak u Szerszenia, czerwony guzik, pompka paliwa i kluczyk gaśnie. U mojego brata ( też SC44 ) to samo.
-
-
- Pochwały: 1
- Motocykl: cbr929
- Rok produkcji: 2000
-
» 10 czerwca 2010, 09:09
Jak kolega napisał to kontrolka HISS - immo hondoskie.
W momencie gdy czerwony przełącznik dasz na "RUN" to powinna się kontrolka zapalić na kilka sekund (ok 3) i zgasnąć. Sygnalizuje to rozpoznawanie kluczyka (modułu HISS w kluczyku) przez komputer:
1. Gdy jest ok to gaśnie. My wtedy słyszymy pracę pompy paliwowej i możemy zapalić motor.
2. Gdy nie jest rozpoznawany lub nie ma modułu w kluczyku to nie gaśnie tylko zapala się i świeci cały czas. Wówczas nie słychać pisku pompy, i po nacisnięcu startera moto nie zapala ( bo nie dostaje ani paliwa ani iskry).
Jeżeli u Ciebie w ogóle się nie zapala ta kontrolka to albo nie masz HISS albo kontrolka jest spalona (dioda led - mało prawdopodobne). Jeżeli nie masz HISS to albo ktos wymienił komputer, na taki bez immo. Albo masz amerykańskiego szpeja i zegary ktoś założył europejskie.
PS Aha tak czy inaczej nie masz się czym martwić. Skoro pali to wszystko jest ok.
Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości