Dzisiaj jest 19 listopada 2019, 14:22

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Szybkie pytanko odnośnie kabli w okolicach czachy/airboxa.

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 265
Rejestracja: 13 lipca 2010, 13:40
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 6
Motocykl: GSXR 1000
Rok produkcji: 0

Szybkie pytanko odnośnie kabli w okolicach czachy/airboxa.

Post » 11 października 2011, 15:07

Siema.

Ostatnio miałem za dużo wolnego czasu, rozebrałem moto, poczyściłem i posprawdzałem sobie wszystko i bardzo zdziwiła mnie jedna rzecz. Kable i jakieś przekaźniki (zaznaczone na czerwono na obrazku 1) miałem włożone pod prawą, zewnętrzną osłonę dolotu powietrza tuż przed samym wlotem do airboxa (obrazek 2).

Obrazek 1
Obrazek

Obrazek 2
Obrazek

Gdzie te kable są u Was?


Bo chyba tuż przed samym wlotem do airboxa nie mogą być bo ograniczają w znacznym stopniu przepływ powietrza. Ale pewności nie mam czy dobrze rozumuje i wole się Was zapytać :)

Pozdro!

Awatar użytkownika
 
Posty: 149
Rejestracja: 21 kwietnia 2008, 13:30
Lokalizacja: tomaszoof
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2001

Post » 20 października 2011, 16:53

u mnie są w tym samym miejscu.. myślę, że nie ma to zbyt dużego wpływu na dolot powietrza do airboxa
PEACE 2 ALL WEED SMOKERS

 
Posty: 104
Rejestracja: 19 stycznia 2010, 18:35
Lokalizacja: Jawor / L
Pochwały: 1
Motocykl: Ducati 996
Rok produkcji: 0

Post » 20 października 2011, 20:38

W miejscu, które zaznaczyłeś, znajdują się jedynie kostki do łączenia wiązek przewodów. Nie ma tam przekaźników. Raczej nie ma to żadnego wpływu na dolot powietrza, tym bardziej, że 929 nie posiada dynamicznego doładowania. Ja ma identycznie poprowadzone wiązki i wszystko śmiga jak należy.
No speed limit, no police - no FUN :-)

Awatar użytkownika
 
Posty: 1138
Rejestracja: 21 marca 2010, 18:26
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 13
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post » 21 października 2011, 14:27

u mnie przekaźniki sa za licznikami

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 21 października 2011, 20:21

tez mam przkazniki dwa za licznikami na takiej blaszce przykrcone
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 265
Rejestracja: 13 lipca 2010, 13:40
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 6
Motocykl: GSXR 1000
Rok produkcji: 0

Post » 21 października 2011, 20:34

Dzięki Panowie za odpowiedzi. W takim razie byłem w błędzie bo myślałem, że 929 ma coś w stylu doładowania dynamicznego :) Skoro tego nie ma to nie będą tam przeszkadzać.

Jeszcze raz dzięki!


Wróć do Ogólne (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości