witam mam zagadkę, mam dziwne cykanie w okolicach głowicy, (nie pukanie), może zawory? tak przypomina to jak by powietrze mocno uciekało ale nigdzie żadnego podmuchu nie czuć:/ może to zawory cykają jak dziwnie? moto jeździ normalnie super przyśpiesza ale to cykanie podczas jazdy jest głośniejsze i denerwuje jak mało co pomocy!!!! co myślicie??? doradzcie mi co mam robić????
MILO pisze:Levy139 a To samo masz na rozgrzanym silniku? U mnie też cyka, ale tylko chwilę na zimnym silniku.
to cykanie jest zawsze i na zimnym i na ciepłym. sprawdze te kolektory może tan gdzieś leci a jak nie tam to będę się brał za zawory. bo ja innych pomysłów nie mam, a wy?
w ten weekend będę robił te kolektory i zobaczę czy to one. cykanie jest zawsze i na ciepłym i na zimnym. i jest dość głośnie. wraz z obrotami jest też coraz głośniejsze
dobra Panowie byłem założyłem kolektory odpaliłem i jak zatykam wydech szmatą to cykanie ustaje. What the fuck ?? czyli jaki wniosek?? kolektory przy głowicy puszczają?? CENZURA tam pasty uszczelniającej do wydechów, czy się wypali??