Słuchajcie pojawił się 2 problem mianowicie po podłączeniu przerywacza kierunków oba z tyłu 2 kierunki palą się cały czas dodam że są to diodowe kierunki. W czym leży problem kable sprawdzałem i masę.
Witam
Postanowiłem jednak założyć ten silnik sc28 do ramy sc33 i mam kilka pytań.
Czy to łożysko w środku ma twardo siedzieć w obudowie bo moje lekko wchodzi i wychodzi?
Może dla niektórych łatwe pytania, ale bardzo proszę o pomoc bo niestety składam ten motocykl po jakimś paproku strasznym i nie wiem jak to wcześniej a też tego wcześniej nie robiłem z tym.
Pozdrawiam
Łożysko powinno siedzieć twardo w obudowie. Wtyczka z drugiego zdjęcia to położenie przepustnicy( w sc28 niema). 3 zdjęcie to chyba wtyczka do wentylatora chłodnicy, jeśli jest w tym samym przewodzie co kable do cewek to na bank do wiatraka. Co do tej niebieskiej to nie pamiętam.
Dzięki za szybką odpowiedź, pomoc bezcenna wielkie dzięki A wie ktoś czy można podłączyć pompe paliwa do + od stacyjki na stałe?
Czytałem na forum żeby tak zrobić ale nikt tej informacji nie potwierdził. (sc 33 jej nie ma więc dlatego pytam)
Właśnie sciągałem bak u mnie, i ta zielona wtyczka łączy sięz czujnikiem który jest pod deklem z prawiej strony, ten dekiel w ktorym jest okienko co sie rozrzad ustawia, to zaraz pod nim jest jakis czujnik, nie wiem do czego on sluzy, ale wlasnie od neigo jest ta wtyczka.
Ciesze sie, ze moglem pomoc
U mnie też jest niebieski, pomyliłem się Nie wiem o co Ci chodzi z tym skakaniem prędkościomierza, mi się wydaje, że to jest kabel od ciśnienia oleju, ale głowy za to nie daje.
Miałem na myśli że różne prędkości pokazuje jak dotkniesz tym kabelkiem do + czy -.
i ten jeden kabelek masz podpięty do tej niebieskiej wtyczki czy jeszcze jakieś tam przychodzą?
Podpinam się do tematu również mam problem z prędkościomierzem przełożyłem silnik wszystko ok ale licznik nie działa. Czytałem tutaj o zębatce prędkościomierza kto jest chętny wytłumaczyć na chłopski rozum co mam zrobić i od czego zacząć aby zaczął działać
Przemek1 pisze:i ten jeden kabelek masz podpięty do tej niebieskiej wtyczki czy jeszcze jakieś tam przychodzą?
Tak, we wtyczce są bodajże 2 przewody i to wszystko idzie do tego czujnika.
Co do tego licznika to tak jak cbrstreet zauważył w sc28 jest na zębatce a w sc33 już czujnik w skrzyni, także nie wiem jak to macie, że wam coś działa?