Hunter98 pisze:Witajcie ,dziś rano chciałem odpalić moją sc33 ,nie odpaliła, (długo kręciłem i świece chyba zalało) akumulator siadł. Naładowałem akumulator ,odpaliła bardzo ładnie ,rozgrzałem silnik do 80 stopni i uznałem że troszkę "wypalę" świece ,więc zakręciłem do odcięcia tak góra 2 sekundy(może nawet mniej) Po odjęciu gazu coś przez chwilę nieregularnie dzwoniło w silniku,więc szybko zgasiłem. Poczekałem 2 minuty i odpaliłem ,już nic nie dzwoniło . Pojechałem w krótką trasę i wydaje mi się że wszystko działa dobrze .Co to mogło być ?
Hunter98 pisze:Gdyby się miał silnik rozlecieć po przegazowaniu to bym takiego motocykla nie kupowałNie katuję tego motocykla ,bo nie ma gdzie ,a że raz w sezonie przegazuję do odcięcia 2 sekundy na ciepłym silniku to nie powinno mu zaszkodzić ,chyba że z piecem wcześniej było by coś nie tak. Trochę się jednak przestraszyłem ,bo chcę go za niedługo sprzedać i myślałem że jeszcze będę musiał grzebać z silnikiem. Na szczęście wszystko działa ,moc ta sama i nic nie dzwoni
Nie ,nie jestem żadnym znawcą ,ale nie jestem też kompletnym laikiem w tym temacie. Po prostu chciałem się dowiedzieć który element silnika dzwonił . Motocykl nie chodził 2 minuty ,tylko co najmniej 6 czy 7 minut i silnik już raczej nie był zimny ,ale faktycznie olej mógł jeszcze nie osiągnąć właściwej temperatury. Teraz już będę wiedział żeby tak nie robić. Dzięki za odpowiedziroksc33 pisze:Hunter98 pisze:Gdyby się miał silnik rozlecieć po przegazowaniu to bym takiego motocykla nie kupowałNie katuję tego motocykla ,bo nie ma gdzie ,a że raz w sezonie przegazuję do odcięcia 2 sekundy na ciepłym silniku to nie powinno mu zaszkodzić ,chyba że z piecem wcześniej było by coś nie tak. Trochę się jednak przestraszyłem ,bo chcę go za niedługo sprzedać i myślałem że jeszcze będę musiał grzebać z silnikiem. Na szczęście wszystko działa ,moc ta sama i nic nie dzwoni
Wiec jezeli jestes takim dobrym znawca to po co zadajesz pytania...
Powtarzam to ze odpaliles motor i pochodzil 2 minuty i pokazal na wyswietlaczu 80 stopni to jest temperatura plynu chlodzacego...
Wiec prawdopodobnie odcioles na wolnych obrotach na wmiare zimnym silniku.
Kiedys robili testy i motocykl dobrze zagrzany gdzie olej ma najlepsze wartosci smarujace jest po okolo 10km jazdy.
Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC33)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość