Na szybko moja analiza - mojej ex SC57a z 2004 roku USA , kupiłem z przebiegiem ok.2800km sprzedawałem około 40000km.
Usterki:
1. Prędkościomierz - przekłamanie prędkości przy przebiegu ponad 30.000km z dnia na dzień zaczął przy końcu jedynki pokazywać 70km/h

, wywalczona wymiana w ASO na koszt firmy (była na to akcja serwisowa),
2. Spalony alternator - przebieg ok.32000km , wymieniony na nowy z electrex world'u koszt ok.550zł,
Szczegóły eksploatacyjne:
1. Pobór oleju - w pewnym momencie jakieś 150ml na 1000km okazało się, że poci się spod powierzchni gdzie wchodzi wiązka elektryczna, uszczelnienie dekla od strony sprzęgła załatwiło temat. Pózniej przy najostrzejszej jezdzie raczej nie przekraczało 100ml , zawsze lany Motul 300V,
Przez cały ten przebieg w motocylu oprócz spalonego alternatora nie wystąpiła awaria uniemożliwiająca jazdę. Zmieniłem 2x klocki przód , 1x tył , 1x pełny zestaw napędowy po przebiegu 25000km na najmocniejszy DID, 1x uszczelniacze i to krótko po zakupie (motocykl stał długi czas na kołach w garażu), 1x pełny serwis silnika (świece, zawory, balans wtrysku itd), płyn chłodniczy hamulcowy co drugi sezon, olej Motul 300V co 6000km
(często 2x w sezonie).
Sprzęgło pracowało owszem głośniej niż nówka ale nie było potrzeby w nic ingerować.
Łożysko główki , łożyska w kołach bez oznak zużycia oryginalne, tarcze spokojnie na drugie tyle przebiegu. Ogólnie na motocyklu 40.000km nie zrobiło żadnego większego wrażenia.
Uważam , że to bardzo dobry motocykl ale jest dwa ale:
1. Zależy jak kupisz , jak ktoś użytkował i jaki ma prawdziwy przelot,
2. Jak zadbasz tak będziesz jezdził
Moja została sprzedana na forum i gdyby nie wypadek losowy kolegi jestem pewny , że jezdziłaby znakomicie do tej pory.
Na Twoim miejscu nie patrzyłbym czy A czy B lecz kupiłbym taką sztukę , która będzie w najbardziej zadbanym stanie.
Dziękuję za uwagę