Takie rzeczy tylko w Polsce heh. Oponka pewnie z zagranicy przywiexiona bo słyszałem podobno że jak złapie się kapcia w oponce to od razu wywalają. Moim zdanie słusznie bo wiadomo ze to juz nie jest jednolita masa i oponka jest osłabiona też. A na takich oponkach takimi litrami jak się jeździ to różnie może byc. Sam jak miałem kiedyś 900 rr to kupowałem używki i tez z dziurami jakos mi się normalnie jeździło ale jednak teraz zmieniłem zdanie i lepiej miec pewne oponki.
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED
Chłopaku zostań jeszcze z nami, za 300 możesz mieć używane torówki na których na pewno będziesz bezpieczniejszy.
Masz moto za prawie 20k, a kilka stówek szkoda ? . Pamiętaj życie masz tylko jedno, no chyba że kotem jesteś.
Na oponie w rowku bieżnika powinny być znaczniki które pokazują zużycie i wskazują kiedy opona się już nie nadaje do jazdy. Jeśli znacznik zrówna się z powierzchnia opony powinno się ją zmienić.
Tak jak pisze Kecajm nówki mają ok 5 mm. A co do takiej oponki Szczupaq jak piszesz to raczej nie zakładaj bo szkoda sie bawić. 2mm to mozna powiedzieć że skończona guma, i nawet przeglądu pewnie by Ci nie podbili bo wyznaczniki na oponie maja chyba 1.5 mm albo koło 2 właśnie. Jeśli nie masz kasy a w moto masz skończona że sznurki widać to postaw go w garażu i dozbieraj do porządnego choćby używanego lacza. Przyznam się że sam używki kupuje ale staram sie kupowac właśnie młode oponki z dobrym bieżnikiem i nie uszkodzone i żeby ładnie trzymały. Pozdrawiam
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED
jak nie chcesz przepłacić to kup gumy z toru tak jak pisał go0ły19, tylko widzę że rozglądasz się za oponą na tył, nie wiem co masz za oponę z przodu - specjalnie się nie znam ale generalnie chyba kijato mieć z tyłu bardziej przyczepną gume