Nic nie sprawdzaj ,na 100% jest dobrze , czytałem kiedys jeszcze na jakimś forum że okienko w r1 od oleju oszukuje ale to też jakiś wymysl bo na deklu jest 3.7l i po wlaniu takiej ilości jest pełne okienko
Dokładnie tak, nie ma czujnika ciśnienia, jest czujnik poziomu oleju.
W tych R1 bardziej na napinaczu trzeba się skupić, ale na moją akurat tej akcji serwisowej nie było, chociaż pewnie kiedyś zmienię napinacz na manualny APE. Sprzęgło to temat rzeka i słynny jak regulatory i napięcie w CBR
Jak wlejesz oleju tyle ile trzeba, czyli te 3.9l z filtrem to okienko jest całe, to chyba w każdej R1 jest, okienko musi być full.
To ja dorzuce swoje 3 grosze. Miałem rn22 caly sezon i wlasnie sprzedalem z powodu checi kupna mieszkania.Co do moto to mialem po wycieciu katalizatora,przelotowe wydechy ,przerobiony cpu .Dla mnie moto bajka dzwiek niesamowity ,wyglad chyba tylko panigale podoba mi sie bardziej. Silniki sa bardzo trwale nic sie nie stanie tak samo skrzynie ,motocykl w ogle bardzo dobrze wg mnie wykonany.Ma swoje bolaczki jak napinacz ktory warto wymienic na mechaniczny 300zl i akumulator ktory musi byc w nienaganej kondycji bo ciezko pali.Moja r1 szla strasznie nawet przy 250 odwijajac czulem kopa w plecy i ciagnela rowno do 299 wiec nie wiem moze seryjne zamulaja ,z przerobionym cpu jest petarda na 3ce z samego gazu wstaje wiec chyba nie jest zle.
Dodam jeszcze ze mialem prawie wszystkie sportowe motocykle i ja np rn22 wole od k9 albo zx10r 2012. Nie mowie ze slabiej ida ale ze mi bardziej pasuje rn22 ,kupie sobie taka na pewno jeszcze ale juz po lifcie na ledach.A co do twojego moto to bardzo ladne jak to nie tajemnica to daj znaka na priv za ile wyrwales.Ja swoja sprzedalem za 28 pierwszy klient. Bedziesz w kielcach na ryneczku to obcenie