Nie zależy mi też, żeby kombi się świeciło jak psu jajca na wiosne.Pozdrawiam
Nie zależy mi też, żeby kombi się świeciło jak psu jajca na wiosne.

Teraz czyscilem kombi i buty wilgotną ściereczką z mikrofibry a chce to zaimpregnowac. Buty alpiny mam od 4 lat i myte były tylko szmatką i są w bdb stanie, ale chce im zapodać jakieś ''suple''
kombi kupilem w wakacje i tez tylko szmatka była grana, a że jest w zacnym stanie, to chce żeby takie zostało
wtedy najlepiej wypadl zwykly CIF
oczywiscie szybko na wilgotnej szmatce wcierane i zaraz mokra szmatka zmyte. Na koncu balsamem do skor i malina
Oczywiscie przez uzyciem cifa lepiej przetestowac gdzies by ci kolor nie zszedl
W moim kombiku (czerwonym) po nawet mocnym uzyciu cifa nie bylo nalmnijszych problemow z kolorem, nie dzialo sie nic niepokojacego a nie trzeba godzine zmudnie czyscic zwyklymi srodkami.... Do takich wnioskow doszedlem po ladnych kilku latach czyszczenie kombikow (przewaznie 2 razy w roku)
Chociaz cifem czyściłem kiedys moje biale abibaski i wyszło cacy. No nic, popaczam co moszna kupić i coś wybiore. Najważniejszy chyba będzie w tej operacji balsam, bo moge wyczyścić mokrą szmatką z mikrofibry jak pare dni temu, ale nie impregnowałem
Trzeba kombiaka z garażu zabrać, wyczyścić i wsadzić do szafy
Dzieki za info
pit pisze:Ja używam Effax od kilku lat i jest to środek z woskiem pszczelim.
Czy coś nowszego wymyślili nie wiem?
Wróć do Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości