mi się udało znaleźć bardzo dobry piec do 954 z zepsutą skrzynią (po rozebraniu oznaki redukcji bez sprzęgła lub nieumiejętnego wbicia biegu bez sprzęgła). dałem 2tyś silnik jak nowy wszystko w środku sprawdzane( suwmiarką elektroniczną i szczelinomierzem i sprawdzanie kompresji) nie uszkodzone nie licząc tej skrzyni (komplet do wymiany). Szukałem 4 miesiące codziennie. a miałem taką samą akcję jak ty tylko mi się filtr oleju przy v-maxie odkręcił ;/ ciężko było, ale sytuacja wyratowana tylko piec trzeba było zmienić)
Tez zaczynam poszukiwania , mam nadzieje ze nie zabierze mi to czterech miesiecy bo szkoda sezonu kupiles w Polsce silnik czy za granica ? Moze ktos z forumowiczow cos wie o jakims silniku, moze byc z padnieta skrzynia jak u kolegi wyzej, prosze dac znac pozdrawiam
I nie wyglebiles? Olej nie wylał się pod koło? Mi też teraz się odkrecil albo wyrwał kn posrany ale od razu zgasilem teraz kupiłem hiflofiltro Racing i dałem dodatkowo zawleczke z drutu żeby się nie odkrecil znowu
mi w zeszlym sezonie odkrecila sie sruba spustu oleju przy 130km/h. myslalem ze wpadlem w shime a tu przy odkrecaniu manetka i heblu rzucalo dupa udalo mi sie zatrzymac bo stalo sie to na krotkim odcinku prostej, a wczesniej byly same winkle. juz nie bede mowil jaki bylem szczesliwy ze calo wrocilem do domu
Ja w weekend w zadupku(sc33) wiozłem pompe CR do 2.0tdi i na winklu(120km/h) spadł mi korek zabezpieczający z odpływu , cała opona w ropie na szczęście jakimś cudem bez uślizgu się obeszło chyba wszystko pęd powietrza za moto wywalał a jak zwolniłem to ją zalało ....