napisałem, że "wałki prawie bez śladów" chodziło mi o to, że się świecą.
Obiektywnie patrząc przebieg nierealny, więc dlatego zadałem pytanie, czy zmierzony luz może być dobrym wyznacznikiem, jak to powiedziałeś.
Skoro piszesz, że u ciebie wałki przy 30000 i 40000 wyglądają "identycznie" jak u mnie to OK. Tak powinno być, a co z luzem?
On mógłby być jakimś bardziej miarodajnym wyznacznikiem (zawsze może być albo te 24000, albo więcej). Więc jesli mam luzy w normie to pytam, czy można przyjąć, że moto ma 24000km? Po jakich przebiegach praktycznie luz jest na minimum?
Dałoby to jakiś obraz co do ustalenia przebiegu.
A wówczas z chęcią nakręcę wiertarą do prawdziwego wskazania...
Tak, łańcuch do wymiany, ale jak pisze jeszcze parę osób "stan zębatek i łańcucha bardzo dobry, tylko nierówno rozciągnięty". Z jakich przyczyn? Nikt się nie dowie... Albo przebieg, albo coś innego.
P.S1. Ja w te cyfry nie wierzę dlatego pytam o możliwość zweryfikowania poprzez elementy podlegające pomiarom.
P.S2. A ja mam kumpla, co ma od 10 lat 2 olejaki gsxr1100 i gs500 + 2 auta i quada. Motorami kręci w roku po jakieś 300km na sztukę. I co przebieg kręcony? rok 92 i 26000 na blacie, druga 50000km.
Jakbym ja wam pokazał to nie jeden oddałby swojego SC33 z dopłatą