witam
mam VTR1000F Firestorm, na poprowadzonych górą 2x SHARK'ach
zhamowałem ją w poznaniu 115KM i 99Nm
zamiast fabrycznych 110 i 96Nm
Mi sie jeździ nią zajebiscie,nie miałem okazji porównać do sc33, jechałem tylko SC 44 i SC50.
O co chodzi w V2 (fałkach) jade z kolesiem co ma rzędówke on kręci ją na każdym biegu do 8.000 a ja jade równo łeb łeb z nim i krece moją do 5.000obr czyli krecąc dalej V2 nie ma za dużego sensu do nie ma potem dużego przyropstu mocy jak w 4cylindrach.
Jeśli chodzi o spalanie to powiem wam tak,nie zależy mi na sprzedaży tego motoru czy cos nie bede tu reklamował czegos, jeżdze głównie po trasie i np ostatnio jechałem nad morze z kolegą, prędkosc cały czas 160-200km/h, ciągle wyprzedzanie lewy pas itp. raczej CENZURA.... wiec spaliła mi dwa pełne zbiorniki do zapalenia sie rezerwy(czyli 12l. x2) 24 litry na 380km w dwie strony = 6,3l / 100km
srednio po miescie i okolicach nie przekroczyła mi nigdy 7,5litra,wiec jest to wiecej niż inne motory ale nie jest to tragedia.
prodkosc max to 250km/h po chwili można dociągnąc do 260km/h
ale najlepiej sie czuje VTR'a przy 180km/h tj. równe 6.000obr.
zawieszenie jest zdecydowanie bardziej miękie niż w SC44 ale to miał być z założenia motocykl turystyczno sportowy wiec nie ma co za dużo wymagać.
co do prowadzenia lubi wpasc w shimmy, ale to przy 150km/h w łuku sie nie zdarza powyżej 180 czasami zacznie trzepać kierownicą, trza troche ując gazu lekkie zachamowanie silnikiem i ustaje potem dalej palnik.
Pozycja za kierownicą dużo wygodniejsza niż np w SC50, np bladym nie wypobrażam sobie jechać np, 300km tylko z przerwą na tankowanie,.
nie wiem czy to tak duży rozstaw osi jak tu ktoś stwierdził:
Rozstaw osi SC36: 1430 mm
Rozstaw osi:SC33: 1405 mm
większy rozstaw - stabilniejsza przy dużych predkosciach
Any question ? please contact