Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 22:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Idiotyczny czy jednak dobry pomysł?? Co myślicie

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA 954
Rok produkcji: 2002

Idiotyczny czy jednak dobry pomysł?? Co myślicie

Post » 11 lipca 2009, 18:56

http://wiadomosci.onet.pl/5267659,1,1,1,relacjetv.html
co myślicie na ten temat??
Ja jako że mieszkam w miejscu takim że mi to nie przeszkadza twierdze że to dość idiotyczne.
a co wy na to

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post » 11 lipca 2009, 22:29

generalnie to mam to gleboko w powazaniu. Ale jak dla mnie to w niedziele dzwony w kosciele powinny byc od 11 bo raz kiedys chce sie wyspac a oni maja to w dupie.....

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000RR
Rok produkcji: 0

Post » 11 lipca 2009, 22:43

mam CENZURA na te emerytki. moze jestem zlym czlowiekiem? :P

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 900
Rok produkcji: 1997

Post » 12 lipca 2009, 09:20

Masakra wymyślają pierdoły niech się lepiej zajmą czym innym bo wnet będzie można jezdzić motorem tylko w sobote i do 12 a co oni zrobią jak ktoś będzie miał atestowany sportowy wydech za pare klocków każą mu go zdjąć ? firmy tuningowe by splajtowały , cztery lata mieszkałem w Hamburgu tam karetki jeżdżą w dzień tylko na niebieskich kogutach bez sygnału a u nas zapier...... po wóde na sygnale niech tym się zajmą pajace :)
Pozdrawiam Silesiasquad !!!

Pochwały: 2
Motocykl: CBR 929

Post » 12 lipca 2009, 21:22

Silesiasquad pisze:... a co oni zrobią jak ktoś będzie miał atestowany sportowy wydech za pare klocków każą mu go zdjąć ?..

jesli przekroczy dopuszczalne normy halasu to zabiora dowod rejestracyjny i skieruja na badania :) to czy kosztowal Ciebie 5 pln czy 10000 pln to naprawdę nie jest ich zmartwienie ;)

A generalnie mieszkam przy ulicy gdzie duzo moto jezdzi (karkonoska wylot na bielany we wrocu)...i naprawde jestem za opcja cichszego wydechu ....sam zmienilem wybebeszna serie na jakis aftermarket(ladny basss i cicho jest nie wyje jak opentany) i jestem zadowolony...ale to moje zdanie....

Pochwały: 2
Motocykl: CBR900RR SC28
Rok produkcji: 1994

Post » 12 lipca 2009, 22:07

Moim zdaniem jeden z pięknych odgłosów w naszym świecie to głos silnika 4T... Dlatego jestem przeciwko takiemu szczuciu motocyklistów... Dodatkowo głośny wydech jest w gruncie rzeczy bezpieczniejszy niż cichy... Jesteśmy dzięki niemu bardziej odnajdywani na drodze przez puszkarzy hihi:

A emerytki i małe dzieci?? Sory jak ja byłem mały to sąsiad codziennie jeździł na WSK, MZ bez tłumików... I budził małego mnie i brata... Teraz ja budze, a kiedyś ktoś będzie moje dzieci budził i moje wnuki... A jak będe miał wnuki to też mnie będzie dręczył warkot... Oki... I co?? Taka kolej rzeczy...

A jeśli już mają wprowadzić taki zakaz to mógłby on nie dotyczyć chopperów... One są w sumie stworzone do wolnego wydechu...
Jadę w lassss odkręcam gazzzz i... wypada maneteka ;-)

Awatar użytkownika

Post » 13 lipca 2009, 07:49

zakaz to zakaz, wyciszyc wszystkie porszawki :D aston martiny, czopery i ku**a wszystko co jezdzi. Co mnie obchodzi ze czopery sa stworzone do tego. Tu chodzi o hałas a nie o styl jazdy....

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 900 SC33
Rok produkcji: 1998

Post » 13 lipca 2009, 10:32

Rasowy dźwięk wydechu motocykla uważam za jego nieodłączny element składowy. Pewnie, że da się jeździć na seryjnej puszce, ale sam wygląd to nie to samo. Jak dla mnie, moto MUSI być odpowiednio słychać. Oczywiście, jak w każdej kwestii, zdrowy rozsądek to podstawa ;)

Awatar użytkownika

Post » 13 lipca 2009, 12:49

kocur pisze:Rasowy dźwięk wydechu motocykla uważam za jego nieodłączny element składowy...
Nic dodać nic ująć...

Pochwały: 5
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM

Post » 13 lipca 2009, 13:36

JUNIORlu pisze:mam CENZURA na te emerytki. moze jestem zlym czlowiekiem? :P

powiedz to swojej matce jak osiągnie wiek emerytalny. ludzie trochę kultury i rozsądku przydało by się w waszych wypowiedziach.

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 13 lipca 2009, 16:10

Mi się podobają głośne wydechy ale Panowie i Panie :mrgreen: wszystko ma swoje granice... Kiedyś leżałem w wakacje w szpitalu: centrum miasta, upał jak sam skur#ysyn, okna pootwierane bo inaczej się nie da, a tam jakieś, hym powstrzymam się od epitetów, ale non stop ktoś w puszce albo na moto CENZURA - mówię koszmar ! Zatem fajnie jest mieć głośną puchę ale jak się taką ma to weźcie pod uwagę ,że może się komuś niepodobać jak po nocy świrujecie :P

Apropos gdyby jakiś pałkarz kazał wam pierdnąć w mikrofon proponuję się zapoznać z tabelką:

Kategorie pojazdów_________Dopuszczalny poziom hałasu zewnętrznego dB (A)

Pojazdy jednośladowe i trójkołowe (motorowery i motocykle):
L1 - motorowery jednośladowe o prędkości maksymalnej
a) Vmax <= 30 km/h______________________________70
b) Vmax > 30 km/h_______________________________73
L2 - motorowery trójkołowe 74
L3 - motocykle jednośladowe oraz
L4 - motocykle trójkołowe asymetryczne
(z wózkiem bocznym) z silnikami o pojemności skokowej
a) c <= 80 cm3__________________________________ 77
b) 80 < c <= 175 cm3_____________________________80
c) c > 175 cm3___________________________________82
L5 - pojazdy trójkołowe symetryczne_________________83

PS. Żeby nie było sam mam zamiar wymienić seryjną puchę na jakis after, ale chodzi mi o delikatny bas no i jak będę śmigał to będę miał na uwadze, że nie każdy tak kocha odglos 4T

Pochwały: 5
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM

Post » 13 lipca 2009, 17:27

w ostatni piątek byłem na treningu supermoto na Bemowie na koniec treningu około 21 zjawił się prezes AK i powiedział że miał 2 telefony od mieszkańców okolicznych bloków ze skargami na nadmierny hałas. powiedział prostą rzecz jeśli chcemy jeździć na Bemowie mamy jego namaszczenie ale trzeba pozakładać dbkillery albo pozmieniać wydech bo jak będzie więcej to trzeba będzie odwołać treningi w ogóle a zawsze lepiej pojeździć z mniejszą mocą niż wcale. trener zaproponował treningi na lotnisku w Ułężu z dala od zabudowań i tam bedzie można w ogóle śmigać bez wydechu jeśli ktoś ma takie życzenie. a co do piękności brzmienia takich wydechów to bym się spierał bo jak jakiś łepek by mi cały dzień pod oknem śmigał na głośnym wydechu to chyba bym wyszedł z siebie szczególnie jak miałbym się uczyć do jakiegoś egzaminu albo coś ważnego do zrobienia co wymaga skupienia i spokoju. żeby nie było, to mam scorpiona pod odbytem i nawet ostatnio nie chcieli mi go na przeglądzie przepuścić.

ps. trening był naprawdę super jak się pokażą fotki to podeślę jakiegoś linka.

btw. info dla mieszkańców warszawy i okolić jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć, pojeździć hardcorowo po torze to można sie kontaktować z tym gościem:
http://www.arturwajda.pl/
organizuje treningi dla superbike'ów z tego co wiem to już przynajmniej od roku, moim zdaniem naprawdę warto mimo że trzeba trochę kasy wyłożyć na takie treningi, ale zawsze to lepiej dowiedzieć się czegoś od zawodowca może to uchroni twoje owiewki i suma sumarum ta nauka wyjdzie taniej.
szczegółów nie znam więc jeśli toś jest zainteresowany to kontakt jest na stronie.

pozdrawiam

Wróć do Ogólne Dyskusje