Dzisiaj jest 18 czerwca 2025, 21:49

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Problem z gilnami :/

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: 929 2000r.
Rok produkcji: 0

Problem z gilnami :/

Post » 13 sierpnia 2009, 00:19

Witam.
Chłopaki i dziewczyny poradźcie w mojej sprawie. Chyba mam problem z policją albo ona ze mną :) Na początek "małe" wprowadzenie.

Dziś sobie latałem po mieście, dzień jak co dzień, bez żadnych przesadnych szaleństw i w końcu postanowiłem wrócić do domu. Gdy dojechałem zauważyłem że pod domem stoi policyjna nieoznakowana vectra. U mnie na osiedlu jest baaardzo spokojnie i jak u kogoś stoi policja pod domem to nie bez powodu, tym bardziej że nie raz słyszałem od kumpli historie iż misiaki jak kogoś nie dogonią a mają nr rej to jadą pod dom. Więc ja widząc tą vectrę nie zatrzymałem się pod domem i powoli pojechałem przed siebie, pomyślałem że jak ma coś do mnie to pojedzie za mną ale tak się nie stało. Postanowiłem podjechać do qumpla na osiedlu, przeczekać i po drodze spotkałem kolejny radiowóz który pytał o coś jakiś małolatów. Potem ruszył i się minęliśmy prędkością patrolową. Dostrzegłem że za kierownicą siedzi taki specyficzny glina z <R> który bardzo nie lubi motocyklistów. Dojechałem do kumpla i chwile później przechodziły te małolaty, zapytałem o co tamten glina się pytał i w odpowiedzi dowiedziałem się że mojej ulicy. Dalej zadzwoniłem do sąsiada i ten mi powiedział że vectra przestawiła się na wjazd w moje osiedle niedaleko mojego domu, a radiowóz stoi pod moim domem. Postali tak nieco ponad godzinę i się CENZURA (<- od kiedy słowo - r o z j e ch a l i - podlega cenzurze :ooo: :D )

Więc chyba czekali na mnie. Tylko ja nie uciekałem przed żadną policją ani wogule dziś nie widziałem żadnego policjanta.
Po mieście jeździłem w miarę przepisowo, tzn zatrzymywałem się na każdym stopie, strzałce i czerwonym świetle i nie osiągałem żadnych kosmicznych prędkości, zmierzam do tego że jak by mnie vectra nagrywała to by miała gdzie mnie dogonić i gdzie zatrzymać.
Jak np. widzieli mnie gdzieś z parkingu jak np wyprzedzałem na ciągłej i było dla nich za mało czasu na start ale wystarczająco dużo żeby spisać nr rej to widzieli jak wygląda mojej moto, jeśli tak by było to mieli dwie szanse żeby mnie bez problemu zatrzymać (przejazd pod domem i mijanka z <R>), mimo to "pilnowali" mi domu.

No i nie wiem co mam o tym myśleć. Prawdopodobnie dowiem się jutro :/ Chciałam się poradzić czy i jak można się od tego wymigać?
Wiem że jak mają tylko nr rej to będę musiał wskazać kierowce którym nie koniecznie muszę być ja, ale za ewentualny mandat trzeba będzie zapłacić.
Ale jeśli mają mój nr rej to dlaczego mnie nie zatrzymali pod domem??
Może ktoś im mnie sprzedał że na takiej ulicy mieszka motocyklista co robi to i to i gliny czekały na takiego motocyklistę co wjedzie w bramę??

Sory za ten esej :] Miałem się wcześniej położyć a teraz będę pół nocy myślał :/

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 13 sierpnia 2009, 07:28

Moim zdaniem sie nei przejmuj jak tyle razy obok nich przejezdzales i sie tylko patrzyli to nie masz sie co bac. Ja mialem podobna sytuacj ale wczesniej pare razy im uciekalem i jak podjezdzalem pod dom to od razu sygnal i mnie scigali. Wiec jezeli by mieli cos na Ciebie to uwwierz mi nie odpusciliby a to ze maja gdzies twoj numer jak cos tam wyprzedzales zapisany to nic im nie da bez filmu i zlapania Cie na goracym uczynku. Nie stresuj sie moze to poprostu zbieg okolicznosci a cos sie w okolicy stalo.

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post » 13 sierpnia 2009, 07:42

Może chcą żebyś czół się bezpiecznie :D . Przynajmniej nikt Ci chałupy nie okradnie hehe. Nie ma się co denerwować. Twój dom. Pakować się bez czajenia. Jak cos by mieli to i tak prędzej czy później się przykleją. Swoją drogą ostatnio też miałem na pieńku z twardymi daszkami – Władysław II Jagiełło ma zawsze racje ;)
CBR F3 -> CBR F4i -> CBR 954rr

Awatar użytkownika

Post » 13 sierpnia 2009, 20:26

W nocy wracam od panny i patrze stoi radiowóz prewencji pod domem, myślę: a jednak, trzeba będzie się tłumaczyć :/ Podjeżdżam bliżej, patrze a za radiowozem stoi jakaś Siena i za kierownicy jakiegoś starszego typa za fajery wyciągają. Okazało się że był nawalony i dopiero pod moim domem zatrzymał się do rutynowej kontroli, jaja :D :D

Pewnie macie racje. Dziś mnie nie szukali więc albo przyjdzie pocztą wezwanie albo się coś im pomyliło :) Luzik i dzięki :)

Awatar użytkownika

Motocykl: sc 44
Rok produkcji: 2001

Post » 14 sierpnia 2009, 09:25

niedawno, jadac przez miasto, w ktorym nie mieszkam, zatrzymal mnnie patrol....nic nie zrobilem, a oni-grzecznie i sokojine, oisali moto, numery itd-podstawa, pozatym -kask, charakterystyczne cechy kombiaka-na szczescie jechałem w texach rotfl2: kiedy sytalem o co cho-odowiedzieli- chytamy wszystkich i opisujemy, zeby mozna bylo zidentyfikowac kiedy radar pstryknie fotke z przodu....może i Ciebie Zoltar, chca wciągnąć na listę? :diabel2:
mam już motocykl-myślę nad podpisem ;)

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59

Post » 14 sierpnia 2009, 12:31

miki pisze:oisali moto, numery itd-podstawa, pozatym -kask, charakterystyczne cechy kombiaka-na szczescie jechałem w texach kiedy sytalem o co cho-odowiedzieli- chytamy wszystkich i opisujemy, zeby mozna bylo zidentyfikowac kiedy radar pstryknie fotke z przodu

To będzie dowód niczego, chyba że ktoś się sam wsypie. Cecha charakterystyczna - kask ARAI Haga repl., już to widzę, hehe. To pan na tym zdjęciu? Nie, gdziez tam, to Haga tak zap... Po prostu Haga invades Poland.

Awatar użytkownika

Motocykl: sc 44

Post » 14 sierpnia 2009, 13:12

aqurat mam to w du....chodzi mi tylko o to dlaczego czepiaja sie ZOLTARA-na ten przykład....
mam już motocykl-myślę nad podpisem ;)

Awatar użytkownika

Post » 16 sierpnia 2009, 23:55

Policja kombinuje jak tu Nas uchodzić :diabel2: , w końcu to ich praca :)

Co do historii, kiedyś za małolata wracałem z qumplem i dwiema koleżankami z lasu :diabel: i na wjeździe do miasta zatrzymała nas prewencja do rutynowej kontroli. Wtedy jechałem VW golfem ojca. Gadka szmatka, dmuchanie, poprosili dokumenty od auta, dałem i poszli do transportera coś tam pisać. Siedzą tam już dobre 15 min w w końcu jeden z nich przyłazi z dowodem rej. który mu dałem i się pyta czy ja jestem współwłaścicielem auta. :ooo: Ja po głowie się drapie i zastanawiam się o co mu chodzi, auto ojca i tylko na niego zarejestrowane. Biorę ten dowód od niego i patrze że to ten od Kawy ZZR600 którą wtedy miałem i która była zarejestrowana też na ojca (zniżki na ubez. hihi: ) Typ jakoś dziwnie zdębiał :D poleciał do auta :D w lusterku widziałem jak między sobą ostro porozmawiali i wyrwali po karteczce z notesika rotfl2: Oddał paniery i nawet nic nie wspomniał że ze złym dowodem jeżdżę rotfl2:

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 954 RR, Silver Wing, CR250R

Post » 17 sierpnia 2009, 08:33

W sobotę pojechałem do Kresnegostawu 260 km do CZIKENA /mojego GURU/ 20 km przed celem :ooo: :ooo: :ooo: niestety złapała mnie suszareczka, groziło mi 500 zł i 10 punkcików, potrzymali mnie 20 minut, sprawdzili papiery i sam w to nie wierze :jupi: :jupi: :jupi: odjechałem bez kwitku, a przy mnie gość puszką zarobił za przekroczenie 20 km/h. Nie wiem, czy to fart :mrgreen: :D :P , bo moje wcześniejsze spotkania kończyły się mniej przyjemnie choćby 100 zł i 4 punkty za przekroczenie 13 km/h :wnerwiony: ???

Awatar użytkownika

Motocykl: 1000 RR
Rok produkcji: 7

Post » 17 sierpnia 2009, 21:53

W sobotę pojechałem do Kresnegostawu 260 km do CZIKENA /mojego GURU/ 20 km przed celem niestety złapała mnie suszareczka, groziło mi 500 zł i 10 punkcików, potrzymali mnie 20 minut, sprawdzili papiery i sam w to nie wierze odjechałem bez kwitku, a przy mnie gość puszką zarobił za przekroczenie 20 km/h. Nie wiem, czy to fart , bo moje wcześniejsze spotkania kończyły się mniej przyjemnie choćby 100 zł i 4 punkty za przekroczenie 13 km/h ???

Taka sama przygode mialem pod koniec zeszlego sezonu. Na radar zlapali 100 na 50 a to juz po dobrym hamowaniu bylo :) Skonczylo sie na milej rozmowie i ostrzezeniu o Vectrze dalej jezdzacej :) Czasem trafiaja sie naprawde rowni policjanci :)

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 954 RR, Silver Wing, CR250R

Post » 18 sierpnia 2009, 07:26

W okolicach Lublina policjanci łagodniej (niektórzy oczywiście nie wszyscy) podchodzą do motocyklistów. Białystok i Warszawa - czepiają się byle czego, zatrzymują nawet na światłach a nawet potrafią zabrać kluczyk i prowadzisz na pobocze. :wnerwiony: :wnerwiony: :wnerwiony:

Motocykl: 929 RR

Post » 23 sierpnia 2009, 21:09

nie stresuj się. Jak coś na Ciebie mają to się dowiesz i będziesz miał czas żeby się zastanowić.
Mnie ostatnio wezwali i okazało się że mnie monitoring miejski złapał: jazda na jednym kole, pod prąc wyprzedzanie na przejściu i ciągła.
Czepili się buraki i tyle. Wtedy ostatni raz miałem prostą tablicę rej. - mam nauczke żeby podginać.

Wróć do Ogólne Dyskusje