Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 21:02

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

dorobienie kluczyka do stacyjki

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: sc33 cbr rr
Rok produkcji: 0

Post » 08 kwietnia 2008, 00:29

Na ten temat moge sie wypowiedziec z pełną odpowiedzilnościa gdyz moj dziadek ojciec ma warsztat slusarski i głownie zajmuje sie dorabianiem kluczy wiec rodzinnie tez w tym siedze. Takie kluczyki bez imobilajzera są bez problemowe bo honda i tak zamawia u silci tak jak wiekszosc firm czy produkujące samochody czy motocykle. I w katalogach są wszystkie rodzaje (są tez odpowiedniki) zazwyczaj kluczyk wygloda tak samo ale nie bedzie miał loga honda tylko silco (lub inny odpowienik produkujacej surowiec) na kluczyki z logiem honda ma tylko wyłączność honda ale to kosztuje nawet do 300% wiecej wiec nie warto. W każdym szanującym sie zakladzie moze nie od reki ale ten surowiec jest bezproblemowo do dorobienia (mozna czekac kilka dni az właścicielowi zbierze sie zamowienie i zechce mu sie jechac do hurtowni) wtedy zakupi nam surowiec i dorobi. To ze nie pasował to pewnie zurzycie frezu w maszynce i nie doregulowanie frezarki ponieważ kluczyki do samochodu jak i motocykli maja 0,01mm a na wiekszosci tych maszynek sa tez dorabiane kluczyki zwykle domowe patentowe maja 0,1mm wiec jak sie trafi na kikadziesiąt kluczy jeden motocyklowy to dokladność ma znaczenie (a zużycie materiału swoje). Pamietajcie ze zawsze macie gwarancje po dorobieniu (i jezeli kluczyk nie pasuje) to tylko musisz odwiedzic ponownie pana w zakladzie on odda ci kase albo poprawi. To Sie rozpisalem :P no i chyba wyczerpująco

Motocykl: sc33 '99

Post » 16 kwietnia 2008, 21:59

dziś dorobiłem za 18 zeta. JMA HOND24. wygląda prawie tak zamo :wink:
fire in da hole!

Awatar użytkownika

Motocykl: honda CBR 900 RR

Post » 07 maja 2008, 19:16

chciałbym zakończyć już temat, więc tak koledzy, mieliście racje z tym że nie ma problemu z dorobieniem tego kluczyka w sc 33 nie ma immo. Dzisiaj pojechałem na moto do tesco i gość bez problemu odszukał właściwą surówkę a przed kopiowaniem oryginału jeszcze sprawdzilismy czy surówka wchodzi do stacyjki, zrobił kopie i zapłaciłem 20 zł. jakby ktoś potrzebował to nr surówki to HON63FP a ja w dalszą dogę pojechałem już na kluczyku dorobionym.
pozdrawiam wszystkich i dziękuję za zainterersowanie moim tematem

Poprzednia

Wróć do Ogólne (CBR900RR SC33)