witam
poproszę również o instrukcję zmiany uszczelniaczy na pw, też mnie to czeka, a nie chciałbym robić tego "po omacku"
pzdr i z góry dziękuję
próbowałem kilkoma sposobami go tam wepknac ale bez skutku
. Również mieliście z tym jakieś problemy ??
na rurze nośnej, co są takie (pierścienie, tulejki ?? - nie wiem jak to się fachowo nazywa trzeba było głębiej wcisnąć w goleń ponieważ utrudniały wsuniecie uszczelniacza. A co do wbijania uszczelniacza urzyłem rowniez starego uszczelniacza i młotka uderzałem delikatnie w stary uszczelniacz w wokół i powoli nowy wszedł w swoje miejsce. Przejechalem sie po niezbyt ładniej drodze i niezauwazyłem zeby ciekło
wiec sądze że bedzie ok
Jak by się skrzywił to by się pociło od razu.Na pierwszy raz można się trochę pomęczyć nikt Bogiem się nie urodził,ale kilka razy to zrobicie i w 2h 2 lagi opanujecie..
RobAk_CbR pisze:Ja wczoraj też miałem z tym problem trochę cierpliwości potrzeba aby dostały się na swoje miejsce w stanie nienaruszonym ( używałem starego uszczelniacza do wbijania i jak już nowy prawie wszedł założyłem pierścień zabezpieczający i delikatnie wbiłem na swoje miejsce ) :wink: , wychodzi na to , że albo naprawdę jest ciężko je tam umieścić albo Panowie jesteśmy zwykłymi amatorami
Wróć do Ogólne (CBR954RR SC50)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości