Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 21:00

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Rękawice Alpinestars PODRÓBKI !!!!

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 1
Motocykl: speed`11,exc400,sxf250 i CBR100RR SPRZEDAM
Rok produkcji: 0

Post » 24 lutego 2010, 00:43

to dawajcie sie nabijac w butelkę i kupujcie podróbki, ktore sie sypia po 1 msc uzytkowania.

Ceny Alpinestars na rynek USA sa niestety duzo nizsze niz na rynek EU i zaden importer ani dealer na swiecie nie dostanie takiej ceny.

Co do cen w EU to cena jest taka jaka jest, zwlaszcza ze importer musi zamowic na stock w lipcu zeby towar dostac w styczniu, musi zamowic za jakas wieksza kwote, sklep tez musi cos zarobic.. i stad takie ceny..

jakos sie k... nikt nie czepia ze rolnikowi placa w skupie 0,5 pln za kg jablek a w sklepie sprzedaje sie je za 4 zl/kg ... tak to wyglada..

gdyby uwzglednic koszty logistyki, transportu, magazynowania, koszt wywalenia np 5 mln euro na stan magazynowy u niektorych importetrów na swiece to raczej wiadomo, ze z 5% zarobkiem nie oplaca sie tego sprzedawac.

A co do podrobek to w europie zadej importer nie kupuje w takich cenach jak kolesie sprzedajacty na allegro towar z kradziezy albo podrobki.. i tyle..

Zreszta te podrobki to syf jakich malo

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: ZX-10R
Rok produkcji: 2007

Post » 25 lutego 2010, 22:01

Witam!!
Czyli co to tez podróba w 100% ??? :

http://www.allegro.pl/item929403676_alp ... _sp_2.html

Motocykl: speed`11,exc400,sxf250 i CBR100RR SPRZEDAM
Rok produkcji: 0

Post » 27 lutego 2010, 00:12

kolega od niego pół roku temu kupił rękawice i okazały się podróbkami

Awatar użytkownika

Motocykl: HONDA 954
Rok produkcji: 2002

Post » 27 lutego 2010, 01:10

Z USA bede wracał 15 czerwca i wtedy moge przywieśc troche ciuchów co do ceny to mozna sie na priva dogadac. Napewno drozej niz te z allegro ;]

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post » 27 lutego 2010, 12:27

tazzman pisze:to dawajcie sie nabijac w butelkę i kupujcie podróbki, ktore sie sypia po 1 msc uzytkowania.

no to spoko ze czytales caly temat zanim sie wypowiedziales.

to ze ty trafiles na mega zyebanej jakosci podrobke to :ups:

Ktos pisal juz na 1 stronie ze Przejedzil sezon i sa minimalne pekniecia tylko w ktorych nic nie przeszkadza.

Na 2 stronie bodajrze pisal ziomus ze po przejechaniu 10 tyskow w podrobionych GP PLUSACH poza czarnymi sladami wszystko gra i tez wlasciciel jest zadowolony.

DO sformulowania wniosku podepre sie tym cytatem

babyy82 pisze: Ale i tak jestem z nich bardzo zadowolony. Sa wygodne i dobrze leza. Cena tez dobra wiec o co chodzi. Wole kupic 2 pary niz jedna orginalna.

ORYGINAL ORYGINALOWI z zalozenia równy.

PODRÓBKA PODRÓBCE niekoniecznie - MOZNA ZNALESC solidnie wykonana i byc mega zadowolonym a mozna i takie co rozleca sie po miesiacu.

Awatar użytkownika

Pochwały: 15
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)

Post » 27 lutego 2010, 15:14

Panowie tak na marginesie to z tego co się orientuję (a jestem na forum od początku chyba) to Tazzman jest z branży... W związku z tym co ma napisać? - polecam podróbki?? Odpowiedz sami znacie - trzeba pilnować swoich interesów i promować orginały. Prawda jest taka, że większości z nas kasa przychodzi ciężko a jak wiadome oryginał kosztuje i choć preferuję oryginały nikomu się nie dziwię , że kupuje podróbki - szczególnie jeśli cena jest tak kolosalnie różna jak w tym przypadku (a w kwestii jakości aż takiej różnicy nie ma). Ja mam oryginalne GP Plusy z czasów kiedy podrubek alpiny na allegro jeszcze nie było i też się poprzecierały po jakimś czasie. Obecnie trafiłem po taniości Dainese Full Metal Racer jak testuje to zdam relacje.

Awatar użytkownika

Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post » 27 lutego 2010, 15:41

Wtrącę swoje 3 grosze mianowice piszecie ze z allegro bee fuj i podróby ? a ja się pytam jaką mam pewność że te rękawice kupione w jakimś sklepie motocyklowym to nie są te same podróby skoro ciężko je od siebie odróżnić ? (to samo ładne opakowanie, te same bajeranckie metki, wygląd w sumie ten sam ...) Może pan ze sklepu wyczuł niezły biznes i zamiast sprzedawać oryginały których nikt nie chce kupować bo cena po dodaniu marży pana ze sklepu jest tak odrzucająca że nikt się na nie nie pokusi, i ów przedsiębiorczy właściciel sklepu sprzedaje te same chinskie podjeby za cene wyższą niż na allegro bo on musi pracownikom zapłacić, czynsz za lokal itd... a frajerstwo się cieszy że nie kupiło badziewnej podróby na allegro tylko kupiło w salonie za 200 zł drożej :diabel2:
Oczywiście nie chce nikogo urazić, ale odwiedzałem mase (wiekszych i mniejszych) salonów motocyklowych i nie widziałem informacji - oficjalny partner handlowy/importer/sprzedawca alpinstars

Pochwały: 2
Motocykl: 954rr
Rok produkcji: 2002

Post » 27 lutego 2010, 16:22

Jak ktoś chce mogę wrzucić dokładne fotki rękawic alpinestars gp plus kupione na allegro za 260zł :) z oryginalnymi metkami, oraz książeczka taka mała czerwona :D
Liczę się z tym że to podróby ale cena kusząca :) zresztą prawo rynku :) mam wybór :)
Podróby są wszędzie :)
Nie ma co pisać i kłócić się na ten temat :) bo każdy tu ma racje :) i Ci co kupili podróby i Ci co maja oryginały i Ci co kupili podróby a żyja w świadomości ze to oryginały :)
Prawda jest taka że wyroby chińskie gdyby nie znaczek białej gwiazdki to choćby nie wiem jak super wyglądały i kosztowały 50$ to nikt by tego nie kupił :)
Znaczek robi wiele :):):) np. jaguar niektóre modele diesla to po prostu fordy :) drogie fordy i gdzie tu logika :)
można by bez końca wymieniać :):):)
Pozdro jak ktoś chce to prześle foty :)

Awatar użytkownika

Motocykl: Honda CBR 954 FireBlade
Rok produkcji: 2003

Post » 27 lutego 2010, 16:39

Jeśli macie discovery channel to dziś o 17 będzie program ''na pełnym gazie'' gdzie między innymi będzie o fabryce alpinestars, jak szyją ciuchy itd.

Awatar użytkownika

Motocykl: ZX-10R

Post » 27 lutego 2010, 17:17

Witam!!
Tak dla jaj napisałem do gościa że domyślam się że to podróba... i :-) .. zero odzewu .. w sumie mam możliwość zrobienia mu szamba ... ale .. mi się podobają za 300zł nie kupi się jakichkolwiek innych tak ładnych i dobrze wykonanych ... jak pisał kolega każdy ma wybór a najgorzej jak ktoś dał 600 czy 800 i ma kape :-) wtedy to bym nie popuścił :wnerwiony:

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 27 lutego 2010, 17:29

Jak dla mnie to logika jest taka, że jak się lata moto w okolicach 3 paczek, to kupowanie podrobionych rękawic (byle był znaczek alpiny) których największą zasługą jest to, że się same z siebie nie rozpadły po 2 sezonach jest pomyłką i nikomu nie życzę testu na asfalcie :027:

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 27 lutego 2010, 17:46

[quote="blazej33"]Jak dla mnie to logika jest taka, że jak się lata moto w okolicach 3 paczek, to kupowanie podrobionych rękawic (byle był znaczek alpiny) których największą zasługą jest to, że się same z siebie nie rozpadły po 2 sezonach jest pomyłką i nikomu nie życzę testu na asfalcie :027:[/ przy glebie z predkoscia 3 paczek nawet orginaly nie pomoga :diabel2:

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne Dyskusje