Szukam tylnej lampy do streeta sc33 ale większość na allegro to lampy led.Wiem że przy kierunkowskazach ledowych trzeba wymienić przerywacz, a jak jest z lampą tylną.Czy można podłączyć led do oryginalnej instalacji??
U siebie w sc44 wymieniałem na lampę led i podpiąłem pod starą instalację i jest ok, więc myślę że nie będzie problemu.
[ Dodano: Wto Mar 23, 2010 10:19 pm ] Dopiero jak założyłem lusterka z kierunkami led to orginalny przerywacz mi padł no i wtedy musiałem wymienić przerywacz przystosowany do ledów.
ja również lampe wymieniłem na led i tak jak koledzy piszą nie trzeba nic zmieniać w instalacji elektrycznej
duży wybór lamp jest na stronie www.technika-motocyklowa.pl i ceny niższe niż na aledrogo
Witam
jak własnie wymieniłem tylnią lampe do Led i wszystko jest ok. ale w tej lampie tez są kierunki, jak je podłączyłem to przerywacz orginalny po prostu migał szybciej ponieważ kierunki Led pobierają mniej prądu, co wynikiem jest taki objaw. Ale jak to nikomu nie przeszkadza to nie ma zadnego problemu aby podłaczyć lampę tył i kieruniki led to instalacji orginalnej.
pozdro.
trauma pisze:Jest homologacja to sie chyba nie mogą przyczepić
mam taką lampę i owszem homologacja jest ale tylko E11 (tak mi się zdaje) a to jest homologacja na światło tylne a nie na kierunki więc jak trafisz na ostrego niuchacza to się może doj**bać... Ja jeździłęm jakiś czas i było spoko później miałem małą przygodę i moto na razie stoi więc nie mam zbyt dużego doświadczenia