też mam dokładnie ten model FG-15 i też od dwóch sezonów w nim latam (jak niektórzy koledzy).
generalnie to najlepszy garnek jaki miałem do tej pory na moim łbie. jest lekki, stabilny przy wyższych prędkościach, wygodny, zayebiście wygląda (szczególnie w połączeniu z szybką lustrzanką), ma zapięcie podwójne DD, antifoga w oryginalnej przeźroczystej szybce (który działa!), możliwość zdjęcia szybki w sekunde + nosek aby inna niż oryginalna szybka nie parowała (przyciemniane lub lustra nie mają antifoga) oraz zabezpieczenie przed podwiewaniem kasku od brody.. skorupa wykonana w jakiejś części jest nawet z włókien kevlaru..
do wad należą: wielkość noska który jest zdecydowanie za duży i przysłania możliwość szybkiego spojrzenia na zegary, zbyt mocno nastawiona w kierunku oczu wentylacja (przy dużych prędkościach wyciska łzy z gałek

) oraz KUREFSKO głośny przy wyższych prędkościach (tak na prawdę od ok. 120 km/h NIE IDZIE WYTRZYMAĆ W TYM KASKU!!!). według mnie to najpoważniejsza wada, bo kiedyś po dłuższym przelocie autostradą autentycznie napier**** mnie bębenki w uszach od odgłosu zawirowań powietrza.. na szczęście można ten problem w 100% wyeliminować kupując zatyczki do uszu

ja dostałem od żonki zatyczki marki ALPINE, specjalne dla motocyklistów (wystrzegajcie się takich z aptek za 5-6 zł, np. dla śpiących w samolotach - one się nie nadają do jazdy na moto!!) z wymiennymi końcówkami na odpowiednie latanie (miasto lub autostrada). dzięki tym zatyczkom do uszu docierają dźwięki w postaci: odgłosu silnika, klaksonu, syren np. karetki czy też głosu innej osoby. eliminowane są natomiast: hałas oraz uciążliwy odgłos zawirowań powietrza wokół kasku. komfort podróżowania wzniósł się dzięki tym zatyczkom na bardzo wysoki poziom
tak czy inaczej kask polecam, ja jestem z zakupu zadowolony, wady nie są takie z którymi nie można sobie poradzić w prosty sposób no i cena. w tym przedziale (według mnie) nie znajdziesz nic lepszego.