Witam, kupiłem sc 28 teraz nie moge go odpalić, ciężko kręci rozrusznik, ale akumulator jest ok stał całą zime i odpalił od razu jak chce odpalić to przygasają kontrolki i ciężko kręci. co to może być?
Ale ja go odpaliłem i zgasłmi na światłach i nie chciał odp tylko na popych, jak moge sie dostac do akumulatora bo nie bardzo wiem to moje pierwsze moto?
jak dodaje gazu na zapalonych światłach to sie rozjaśniają a po za tym jezdziłem około godziny na zapalonych światłach i nic, tylko rozrusznik cieszko kreci i przygasaja kontrolki, terz myslałem oładowaniu ale jak by nie było ładowania i padł by aku to moto by zgasło. Juz nie wiem co moze byc a jesli było by ładowanie to by chyba podładowało akum.
Jak już bedziesz mial aku to sprawdz ladowanie. Regulator to bolaczka tego modelu. To ze jak dodasz gazu swiatla sie rozjasniaja to dobrze ale zalezy ile daje napiecia z alternatora. odpal moto woltomierz w reke i zobacz jakie masz ladowanie na wolnych obrotach bez swiatel jak w granicy 14v jest ok jak ponizej 12 albo altek albo regulator.
Aku... był padniety do 0 naładowałem go trzyma 12,35v odpalił od 1 sprawdzałem ładowanie miernikiem na wolnych obr po odpale ma 12,85v a tak przy 2,5 obr 14,04v chuba jest wszystko ok? Dzieki wszystkim za pomoc Pozdro...