niedzwiad pisze:Ezio pisze:niedzwiad pisze:mi się tarcze chyba nie zlepiły, chociaż ciężko stwierdzić skoro nie rozbierałem sprzęgła. Natomiast prawdą jest, że się ślizgało w wysokim zakresie obrotów, a w 2 osoby mogłem zapomnieć o wykorzystaniu pełnej mocy. Problem zniknął po zalaniu Paltinuma i cieszę się bo myślałem, że sprzęgło mi się kończy.
problem zniknął bo zalałeś świeży olej. przy zalaniu innego oleju też by zniknął.
olej przez cały okres użytkowania, czyli od wymiany do kolejnej okresowej wymiany, powinien zachowywać swoje właściwości właśnie w celu ochrony elementów, dlatego skoro stracił swoje właściwości albo ich nie trzymał od początku jest olejem do du.y i lać go już nie będę. Jak platinum zawiedzie spróbuję z motulem i aż do skutku.
Olej to nie jest jakieś "perpetum mobile" ,które po zalaniu ma działać cały czas z taką samą świetnością bo w takim razie jaki byłby sens wymieniać go?
Piszesz ,że od wymiany do wymiany powinien zachowywać te same parametry. Tylko nie wiem czy zauważyłeś ale Ty wcześniej napisałeś ,że wymieniasz olej co 10 tys km. Ja wymieniam co 6tys km i jestem całkowicie zadowolony z działania oliwy i nigdy nie miałem z tym żadnych problemów.
Idąc Twoim tokiem myślenia to żaden olej nie spełni oczekiwań wszystkich użytkowników bo jeden będzie wymieniał co 6 tys i będzie zadowolony, drugi będzie wymieniał co 10 tys będzie mniej zadwolony, trzeci będzie wymieniał co 15 tys i uzna ,ze to totalne gówno i lepiej lać słonecznikowy.