vonpiotras pisze:pdłanczam sie pod temat bo mój kolega ma ten sam problem tylko ze w 954 co to moze byc mniej wiecej
jacko pisze:Ok, trochę sporo tego oleju Ci bierze, tylko zastanawia mnie fakt dlaczego kopci na czarno. Przy spalaniu oleju wydobywa sie raczej niebieski dym a nie czarny. Czarny to zła mieszanka spalania (paliwo - powietrze) a nie olej.
motokiko pisze:Witam wszystkich
Moja sc 33 bierze ok 1l (może ciut więcej) oleju na ok 3 tyś km. Przy pełnym odkręceniu manetki kopci na czarno. Nie dostrzegłem niebieskich dymów. Co radzicie ? Uszczelniacze na zaworach ? Źle wyregulowane gardzioły/zawory ? Jeżdżę na motule 10w40 półsyntetyk. Moto ma przekręcone ponoć 40 tyś km. Moto mam od miesiąca, zmieniłem wszystkie płyny, filtry, nic nie regulowałem. Na niskich go "dławi" ale już tu wyczytałem że to wina regulacji mieszanki powietrza (też założyłem filtr hilfo więc to pewnie przez to)
z góry dzięki za pomoc
vonpiotras pisze:adam76 napisał za
jak twoj kolega ma power commandera zalozonego to normalnie ze kopoci jak nie ma to znaczy ze pali olej
kolega nie ma zadnego commandera a faktycznie oleju mu troche ubywa co byscie poradzili?
wymiane pieca czy moze wystarczy uszczelniacze na zaworach?
vonpiotras pisze:a czy czasem silnik od 929 nie rózni sie od 954
Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC33)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości