johny pisze:ngk masz też podróby a nie poznasz ich tak na oko, sam takie trafiłem to jedna mi się ukręciła w głowicy a inna jeszcze z tej samej serji wypaliła normalnie elektroda a co z tym się wiąże spalił się tłok

od tamtej pory tylko denso, do autka i moto oczywiście denso być może też sa podróby ale cięzej je trafić
O ciup to masz serio nieszczęście ,ja na kilka tyś sprzedanych ngk miałem reklamacje tylko na francuskie,podrób Japan nie ma mowy ,biorę z pewnego źródła ,miałem też 2 reklamacje na ukręcone ngk japan ale kolo pojechał do serwisu a że dokręcał tępak bez dyno to przekręcił ale tak serio 0 problemów z NGK Japan przez to ciekawiło mnie to.
A wole zapytać bo ,wiesz dużo jest snobów debili co chwalą zawsze coś innego jak np ktoś powie że np BMC lepszy od K&N a nawet nie przeczyta ulotki że to 100% ten sam materiał

Podobnie jest z oponami olejami itp.
Ale dla mnie Denso a Ngk to obojętne byle Japan ,sa bardzo dobre i ja nie odczuwam różnicy czy to w 929/954/zx10r/crf/f4is itd itd
PS; Wiertło nigdy w życiu made in China nie spotkałem ,na stanie mam z kilkaset szt ngk i do moto i aut moto same Japan ,auta zdarzają się France.