Dzisiaj jest 08 czerwca 2025, 00:04

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Rosnące cyny paliw PROTEST

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 1
Motocykl: 1100XX
Rok produkcji: 2004

Post » 25 stycznia 2012, 19:53

Wasze protesty goowno dadzą, bo akcyza była jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Jak chcecie realnie mieć tańsze paliwo to zacznijcie jeździć za wschodnią granicę tam przynajmniej złotówka taniej na litrze. Jak ktoś by mocno chciał to mogę załatwić ruska wachę po zeta taniej prawie w każdej ilości.

Awatar użytkownika

Pochwały: 4
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post » 25 stycznia 2012, 20:05

Stopniowe zmniejszanie akcyzy spowodowałoby też stopniowy wzrost sprzedaży paliwa i polepszenie gospodarki, może nawet spadek innych cen. Wiadomo, że od razu się to nie stanie, ale zamiast podnosić akcyzę i pogarszać sytuację trzeba iść w drugą stronę.
A kupując ruską wachę pogarszasz sytuację i sam sobie szkodzisz.

PS: Jakby tak każdy myślał jak ty, że protesty gówno dadzą to już od dwustu lat byśmy po rusku gadali... Nie rozumiem takich ludzi

Pochwały: 3
Motocykl: SC57B Custom Paint
Rok produkcji: 2006

Post » 25 stycznia 2012, 20:12

Dodam swoje 3 grosze które i tak przeznaczę na wache :D

Nie pracowałem i nie będę pracował w Polsce bo nie będę płacił podatków by napychać kieszenie bogaczom którzy robią z tym krajem co chcą. Pracuję za granicą pięć miesięcy w roku od października do końca lutego (specjalnie by nie ominął mnie sezon). I powiem tak jestem w stanie zarobić ok 8tyś miesięcznie może czasem więcej i wiem że jestem w stanie zapłacić za benzynę więcej niż jest nawet obecnie, a już tłumaczę dlaczego. Za godzinę pracy za granicą jestem w stanie kupić 10L benzyny a w Polsce kto zarabia 45zł za godzinę? tudzież licząc 8h/dzień, dziennie 360zl ? co wychodzi miesięcznie 8640 zł przy 6 dniach w tygodniu. Gdybym pracował w Polsce nie wiem czy zarobiłbym 1/4 tej sumy tak więc Ci na wyższych stołkach maja w ...... ceny paliw bo ich to nie obchodzi bo najczęściej wożą się za pieniądze podatników....ehhhhh

Ktoś napisał co to jest emerytura ? dołączę się do pytania bo nie słyszałem o tym i to chyba dlatego iż nie rozważałem tej opcji w życiu.

Sytuacja jest naprawdę drastyczna dla osób które prócz wachy mają do opłacenia rachunki itp, a nie dość że wzrost ceny paliw to dla nas obciążenie bo jakoś do pracy dojechać trzeba to nawet człowiek chciałby pojechać autobusem ale co z tego jak oni też muszą sobie odbić jakoś cenę.

Jedni piszą że protesty nie mają sensu i żadne wiece i pochody też nie :D ja dla własnej satysfakcji, nawet jeśli wiedziałbym że to nie przyniesie skutku wziąłbym udział w takiej akcji a dlaczego? bo spałbym z czystym sumieniem że wyraziłem swoje zdanie.

Nie jestem zadowolony z cen ale co zrobić nie wrócą już ceny paliw gdy były one ledwo ponad 3zł...

Motocykl: 1100XX
Rok produkcji: 2004

Post » 25 stycznia 2012, 20:55

Taa zrób protest i ciesz sie z obnizki 15 gr, przez pół miesiąca.

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
Rok produkcji: 2014

Post » 26 stycznia 2012, 01:37

ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooo :D do 249zł jest bodajze wykroczenie :D znam sytuacje kiedy kolega zatankował za 150zł i jeden z pasazerow pod wplywem alko mial zaplacic i .. nie zaplacil;d odjechali oczywiscie z kamer wzieto nuemry doszli go kosztuje to tylko 300zł mandat + zapalcic za paliwo - ale to w razie gdyby sie nie powiodło :d

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 26 stycznia 2012, 12:02

Warszawa w sobote o 12 blokuje...akcja na FB
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Motocykl: --------------
Rok produkcji: 0

Post » 26 stycznia 2012, 15:31

i bardzo dobrze ;) szkoda tylko ze biedziecie jechac 30-40km/h powiniscie zablokowac tak ze nikt nie przejedzie i stac !! sercem i dusza jestem z wami ale tak mi sie wydaje ze bez blokady drog na tym smiesznym Euro sie nie obedzie.

Awatar użytkownika

Pochwały: 9
Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
Rok produkcji: 2000

Post » 26 stycznia 2012, 16:37

sasza_19 pisze:ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooo :D do 249zł jest bodajze wykroczenie :D znam sytuacje kiedy kolega zatankował za 150zł i jeden z pasazerow pod wplywem alko mial zaplacic i .. nie zaplacil;d odjechali oczywiscie z kamer wzieto nuemry doszli go kosztuje to tylko 300zł mandat + zapalcic za paliwo - ale to w razie gdyby sie nie powiodło :d

Bzdura! Zwykła KRADZIEŻ!!! Konsekwencje mogą być dużo gorsze niż mandat 300zł. Już były sytuacje w których motocykliści uciekali kończąc w piachu z kulą w głowie... wystarczy że znajdziesz się w złym miejscu i czasie. http://www.scigacz.pl/Zastrzelony,motocyklista,z,Chodla,Policja,uniewinniona,11052.html

Awatar użytkownika

Pochwały: 12
Motocykl: zawsze HONDA !

Post » 26 stycznia 2012, 19:22

OZI pisze:
sasza_19 pisze:ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooo :D do 249zł jest bodajze wykroczenie :D znam sytuacje kiedy kolega zatankował za 150zł i jeden z pasazerow pod wplywem alko mial zaplacic i .. nie zaplacil;d odjechali oczywiscie z kamer wzieto nuemry doszli go kosztuje to tylko 300zł mandat + zapalcic za paliwo - ale to w razie gdyby sie nie powiodło :d

Bzdura! Zwykła KRADZIEŻ!!! Konsekwencje mogą być dużo gorsze niż mandat 300zł. Już były sytuacje w których motocykliści uciekali kończąc w piachu z kulą w głowie... wystarczy że znajdziesz się w złym miejscu i czasie. http://www.scigacz.pl/Zastrzelony,motocyklista,z,Chodla,Policja,uniewinniona,11052.html

O kur**.
Ale.. jest dużo ale.
Ale jeśli państwo nadal będzie nas okradało, to coraz więcej ludzi, będzie próbowało okradać państwo czyt. kraść np benzynę z cpn-ów...

Ale... jeśli by się zatrzymał ten motocyklista do kontroli, albo po 1 strzale ostrzegawczym - to by tak nie wyglądało wszystko.

I nie bronie tu policji w żadnym wypadku.
Bo mogli równie dobrze strzelać po oponach...

Awatar użytkownika

Motocykl: HondaCBR 929
Rok produkcji: 2001

Post » 26 stycznia 2012, 19:39

Jakby strzelili w opony, to i tak byłaby gleba. Gość zginął od uderzenia, a nie od ran postrzałowych.
Drive like there's no tomorrow - there won't be.

Awatar użytkownika

Motocykl: --------------

Post » 26 stycznia 2012, 20:30

trzeba narobic wladzy wstydu przed europa i gdy nasi smieszni grajkowie beda rozgrywac to smieszne euro blokowac drogi. zauwazcie ze narazie wszedzie ceny sie ustabilizowaly po 1 fali protesow. Trzeba dzialać podczas euro

Motocykl: Suzuki Gsx-r 1000 K9
Rok produkcji: 2009

Post » 26 stycznia 2012, 22:39

juz bym wolal taki numer fura zrobic bo bez sensu ryzykowac za 200zl :)

Wewir bardzo dobrze pisze podczas euro zrobic ze 2 razy takie blokday i pieknie sie po swiecie rozejdzie .

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne Dyskusje