Dzisiaj jest 08 czerwca 2025, 01:18

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Nastolatek rozwalił mnie oraz motocykl moich marzeń..

Druga strona jazdy na motocyklu...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post » 27 stycznia 2012, 17:48

DAVID87, wracaj jak najszybciej do zdrowia!!!!!
Oddam nerkę za cbr :)

Motocykl: HONDA CBR 954 SC50
Rok produkcji: 2003

Post » 27 stycznia 2012, 18:16

Dziękuje Wam wszystkim za wsparcie :) Z powrotem do tego dnia i wydarzeń nie mam problemów, moge o tym mowic cały czas..Nie zemdlalem nawet na sekunde dzięki czemu pamietam doslownie wszystko..Co będzie z sądem , czyja wina,wszystko sie okaże o czym na pewno dam Wam znac.Na razie czekam na wezwanie do sądu.Mialem szczęscie to fart,ale to nie wszystko.Przedewszystkim uważam,że ktos wtedy mi pomógł przetrwać..Ten ktoś z góry.. Wiecie o co chodzi. Najwazniejsze,że wszystko idzie w dobrą strone,wszystko sie fajnie wygoiło,czuje sie rewelacyjnie teraz tylko czekac,az sie nogi dobrze zrosną i rehabilitacja..Wiecie jakie jest moje najwieksze marzenie na dzien dzisiejszy? Żeby móc wyjsc do kibla jak cywilizowany człowiek, a juz nawet nie godam o prysznicu hehe..Sa szanse,ze juz za dwa miesiące bedzie to możliwe :) W co bardzo mocno wierze :)Pozdrawiam Was MotoBracia i Moto Siostry i jeszcze raz dziękuje za dobre slowo i wsparcie:)

Awatar użytkownika

Motocykl: zx10r
Rok produkcji: 2004

Post » 27 stycznia 2012, 18:22

witam słyszałem o tym jesteś facetem od Klaudii jeśli sie nie myle ? pół biedy z moto ale obrażeń ciała to dostałeś konkretnych .. wracaj do zdrowia bo to najważniejsze i walcz w tej sprawie bo jeśli wygrasz to dostaniesz takie odszkodowanie że kupisz se kilka moto i to nówki :) także powodzenia ;)

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: był zawsze moim marzeniem
Rok produkcji: 2018

Post » 27 stycznia 2012, 18:59

Każdy z nas wyprzedza i każdego z nas może spotkać takie coś. Miałeś pecha po prostu. Ciekawa opowieść. Czytałem jednym tchem. Dzięki wielkie, że to opisałeś.

Ten kierowca matiza specjalnie tego nie zrobił i pewnie żałuje tego. Pisałeś o tym, że nie ufasz kierowcom puszek. Tak nie do końca jest to słuszne. Przecież my, motocykliści też jeździmy samochodami. Każdy z nas może się zagapić itp. Musimy pamiętać o tym, że jesteśmy ludźmi i nikt nie jest nieomylny.

Co do sytuacji, która Cię spotkała: uważam, że jeśli byłeś na lewym pasie to miałeś pierwszeństwo, a on zmieniając pas powinien Ci ustąpić pierwszeństwa. Nie wolno zmieniać pasa nie upewniając się czy jest wolny. Dla mnie wina jest jednoznaczna. To kierowca Matiza zawinił. Koniec kropka.

Życzę Ci szybkiego powrotu na wymarzony motocykl.

Awatar użytkownika

Motocykl: było SC 57 B jest GIX 1000
Rok produkcji: 2008

Post » 27 stycznia 2012, 19:05

o kur... kolego życzę szybkiego powrotu do zdrowia i widac że nawat tak ciężkie uszkodzenia nie zniechęcają cię do ponownego jeżdżenia :brawo:

co do wypadku to będzie sprawa i na pewno każdy przedstawi świadków wypadku wiec nie jesteś bez szans bo jechalli z tobą znojomi którzy opiszą to samą co ty,
co do gówniarzy w samochodach to nie wiem kto im daje prawka takim nie odpowiednim ludziom przykład z moich stron,kilka dni po nowym roku 5 łepków po 19 lat pili chcieli sobie pojezdzic porzyczonym autem niestey słup im w tym przeszkodził co skutkowałą spaleniem się 3 osób w tym samoch.

Post » 27 stycznia 2012, 19:19

Luks pisze:witam słyszałem o tym jesteś facetem od Klaudii jeśli sie nie myle ? pół biedy z moto ale obrażeń ciała to dostałeś konkretnych .. wracaj do zdrowia bo to najważniejsze i walcz w tej sprawie bo jeśli wygrasz to dostaniesz takie odszkodowanie że kupisz se kilka moto i to nówki :) także powodzenia ;)

Tak Łuki, dokładnie, Claudia to moja Narzeczona :) No niestety było bardzo źle a nawet dramatycznie,ale wszystko minelo i na dzień dzisiejszy czuje sie rewelacyjnie tyle,ze musze leżeć,miejmy nadzieje,ze tylko do konca marca.Nieźle bym Claudii narobił, za rok Nasze Wesele,poza tym ma obiecana podróż poślubną na moto do Chorwacji -tak,ze nie moge zawieźć .Mam nadzieje,że bede mógł liczyć na Waszą obecnosć w naszym wielkim dniu :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: --------------
Rok produkcji: 0

Post » 27 stycznia 2012, 19:52

DAVID87, jak zaprosisz to wpadniemy:) i zrobimy kordonik;D

Post » 27 stycznia 2012, 19:58

wewir pisze:DAVID87, jak zaprosisz to wpadniemy:) i zrobimy kordonik;D

Oczywiscie,że zaprosze juz dziś wstępnie zapraszam każdego z osobna i wszystkich :)
Ja też kombinuje nad jakaś trajka, bo chcielismy jechac na swoich moto, ja poł biedy ale moja w tej sukni nie da rady, wiec szukam jakiejs fajnej trajki :) Najważniejsze żeby pogoda była :)

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post » 27 stycznia 2012, 20:00

Życzę kolego przede wszystkim wytrwałości i cierpliwości do Naszych Sądów. wiem jak te sprawy się ciągną w nieskończoność. wiem to po swoim przykładzie, kiedy to miałem wypadek na F3 z plecaczkiem z nie swojej winy (puszkarz zajechał mi droge)
mam blizny na całym ciele heh a gość (stary wojskowy trep) został uniewinniony po 12 rozprawach i ponad dwóch latach a tez miałem nie złego adwokata. Ogólnie niema winnego wychodzi na to ze sam sie CENZURA*lem... heh paranoja....

Nie poddawaj sie!! Zdrowiej... walcz o swoje... i wsiadaj na moto :)

Pochwały: 3
Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
Rok produkcji: 2002

Post » 27 stycznia 2012, 21:47

Taki dzwon a Ty już myślisz o powrocie na moto :clap: szacun za tak wielką miłość i pasje do motongów ;) Jak najszybciej wracaj do zdrowia i na drogę ;)

Post » 27 stycznia 2012, 22:33

Wariat79 pisze:Taki dzwon a Ty już myślisz o powrocie na moto :clap: szacun za tak wielką miłość i pasje do motongów ;) Jak najszybciej wracaj do zdrowia i na drogę ;)

Wychowałem sie na moto wiesz :) Były w moim życiu od zawsze..Jak kiedys komus powiedzialem,ze traktuje motocykl jak członka rodziny dziwnie się na mnie patrzył - ale to sie wlasnie nazywa pasja I miłośc dozgonna do 2kółek :) Bardzo Wam dziękuje za te cieple i miłe słowa i że trzymacie kciuki :) Niesamowicie fajne uczucie, od razu lepiej sie czlowiek czuje, jak wie,że wszyscy mu dobrze życzą :) :)

Można fotki wrzucać? Bo chciałem Wam pokazac moto przed i po , ale kurcze nie chcą sie te foteczki pokazać hmmm..

Motocykl: bylo 2x SC33 jest 1000RR
Rok produkcji: 2006

Post » 28 stycznia 2012, 00:06

skonczylem czytac wciagnolem caly tekst jednym tchem i sobie nie wyobrazam jak mozna wykonywac tak niebezpieczny manewr nie upewniajac sie ze nic z tylu nie jedzie nie ogarniam tego jak mozna byc tak tepym....mi to by chyba nerwy puscily na miejscu Twoich kolegow co z toba jechali i bym lby poroz***lał tym leszcza z matiza.....tez mam duuuuza rezerwe to takich pojazdow.... szkoda gadac. w tym roku moj braciak sie roztrzaskal na moto ktore mu sam doradzilem i przyprowadzilem tez mu dziadek beszczelnie wymusil i tez sie znim teraz procesuje. ale na zdrowy rozsadek wina jest JEDNOZNACZNA i niema nawet o czym dyskutowac a panu policjantowi pogratulowac rozsadku i inteligencji przede wszystkim moze byc z siebie dumny....JEST MISTRZEM. jednym slowem MAKABRA najwazniejsze ze Jestes z nami i jak najszybciej wracaj do zdrowia DOZOBACZYSKA NA DRODZE JESTESMY Z TOBA :|

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ku przestrodze, wypadki, oszuści