ja zakuwałem ten łańcuch i to jest nabytek od Max_929, zakuwarka spełnia swoje zadanie w 100% a wykonanie i praca tej zakuwarki mówi sama za siebie wykonana wzorowo
Dzięki, właśnie tak samo chce zrobić w Śrubie delikatnie nawiercić, żeby kulka dobrze się trzymała. Jaka masz średnicę tej główki ogniwa po zakuciu? Bo nie wiem ile kręcić
Właśnie dzis zakułem łańcuch,trochę sie namęczyłem bo nie myslałem ze tak ciezko bedzie szło ale dałem rade.tylko nie wiem czy nie przedobrzyłem,rozklepałem nita na 6mm i nie wiem czy nie za duzo,w poprzednim łancuchu miałem na 5mm,ale nawet ładnie wyszło,ale tylko i wyłącznie dzieki pomocy chłopaków z forum
całe szczescie nie pekło,ale mogło byc 5,5 ,byłoby optymalnie.Przyząd do zakówania miałem bardzo podobny,tylko zamiast kulki wstawiłem 2koniec wiertła i zaostrzyłem pod kątem 90 stopni,sruba z klasy 8.8 nie miała szans bo chciałem spróbowac i lipa,łancuch ma ok 45hrc wiec juz jakas twardosc
Trochę odświeżam temat. Zakułem łańcuch i chciałem skonsultować to co mi wyszło.
Ostatecznie zakułem łańcuch młotkiem i punktakiem bo nie miałem innej opcji, a imadło okazało się zupełnie nieprzydatne. Średnica przy ściance jest około 5,70 wysokość 1,20.