Moderatorzy: maciekx, Tytus
-
-
- Motocykl: Blade SC50
- Rok produkcji: 2003
» 14 marca 2012, 13:07
Wiatm, mozę miał ktos podobny problem swiatła mi zgasły na dobre
zawsze po włączeniu zapłonu zapalały sie a teraz jedynie świeci z tyłu
przednie światła nie działają długie tez nie, kierunki są wszytsko inne działa brak tylko świateł z przodu. bezpieczniki OK
czy jest jakiś przekaźnik do świateł jeśli tak gdzie go szukać.
i jeszcze pytanko kto w okolicy wawy tanio wymieni uszczelniacze, olej w lagach i łożyska w tylnym kole
Pozdraiwam
-
-
- Motocykl:
» 13 czerwca 2012, 16:16
Witam. Mam identyczny przypadek. Co z tym zrobiłeś? U mnie przekaźnik jest ok.
-
-
- Motocykl: cbr1000rr
- Rok produkcji: 0
-
» 13 czerwca 2012, 21:58
Witam wszystkich Miałem podobny przypadek w Sc 57b i u mnie problemem tkwił w przełączniku którym uruchamiania się silnika (czarny przycisk) Działa on 2 fazowo 1-faza (wciśnięty na połowę głębokość rozłącza obwód świateł aby nie obciążać nadmiernie akumulatora) 2-faza wciśnięty do końca uruchamia rozrusznik … Podczas normalnej eksploatacji motocykla do przełącznika dostaje się wilgoć i inne zanieczyszczenia powoduje to brak dobrego styku
Wystarczyło popsikać ten przełącznik środkiem poprawiającym kontakt elektryczny (dostępny w każdym sklepie motoryzacyjnym) i pomogło
-
-
- Motocykl:
» 13 czerwca 2012, 22:25
Stecu właśnie też do tego doszedłem dzięki schematowi. Z tym że u mnie w 600rr kabel się całkiem odlutował. Przylutowałem i balanga. Najgorzej że rozebrałem pół moto zanim doszedłem co jest przyczyną. Na przyszłość będę bardziej uważnie przeglądał schematy elektryczne:) Żałuje że odrazu nie zwróciłem się tutaj o pomoc ,tylko szukałem rozwiązania na własną rękę. Na pewno bym zaoszczędził wiele czasu. Pozdrawiam.
-
-
- Motocykl: CBR 954 sc50
- Rok produkcji: 2003
» 14 czerwca 2012, 00:07
mi kiedys zgasly swiatla drogowe i mijania w dawnym motocyklu i problemem byly dwa przekazniki umiejscownione w czaszy. sprawdz te przekazniki bo mozliwe ze to wlasnie to. zdejmij czache i sprawdz za zegarami tak bylo w yamaha r6 tutaj nie jestem pewnien gdzie one sa dokladnie.
Wróć do Usterki/awarie (CBR954RR SC50)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości