Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 23:55

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

FOTORADARY - wszystko o nich ?

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

FOTORADARY - wszystko o nich ?

Post » 02 stycznia 2009, 01:51

witam domyslam sie ze nie jestem tutaj jedynym ktory '' LUBI CENZURA ''

RADAR - nasz wrog hmm

Jezdze blejdem od pazdziernika dopiero [w niecale 2 miesiace zrobilem 1250 km ''kolo domu'']
Nie dostalem jeszcze zadnej fotki ale to tylko dlatego ze znam kazdy radar w okolicy czestochowy.

Moje pytanie jest nastepujace :

CZY TO PRAWDA iż polskie radary NA DROGACH JEDNOJEZDNIOWYCH moga robic/robia FOTKI ROWNIEZ OD TYLU - pojazdom ktore znajduja sie na tej drugiej wydawaloby sie niekontrolowanej nitce ??

CZY KTOS DOSTAL JUZ TAKIE ZDJ ?

Z kolei Czysta logika mowi ze na trasach radar nie ma fizycznej mozliwosci robic w 2 kierunki hehe.

JESLI SIE W KTORYMKOLWIEK MOMENCIE MYLE - prostujcie mnie od razu.

p.s.

JAKBY KTOS NIE ZNAL na stronie :

http://mapa.szukacz.pl

http://mapa.szukacz.pl/

ZAZNACZAMY PO PRAWEJ przydatne punkty : fotoradary i naciskamy POKAŻ

i wyswietlaja sie nam radary. Z MOICH OBSERWACJI WNIKA ZE SA TUTUAJ WSZYSTKIE - czyli stronka jest ciagle akutalizowana.

UWAGA : musimy nacisnac opcje ZBLIZ 256m zeby rzeczywiscie wyskoczyly wszysciutkie.

PZDR
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2009, 14:33 przez kubahsb, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Motocykl: ******
Rok produkcji: 0

Post » 02 stycznia 2009, 09:37

Niestety cholerstwo ma możliwość robienia fotki w dwie strony! Kumpel dostał takie foto. Zrobienie zdjecia od tyłu jest o tyle lepsze dla samochodu, że nie widać kto jechał i można przypiąć punkty komuś, w przypadku moto nie ma to w prawdzie wiekszego znaczenia ale z tyłu mamy tablice...a przynajmniej niektórzy :wink: Nie myślcie też że jadać 270km/h fotka nie wyjdzie, czy bedzie nieczytelna. Ogladałem testy jednego radaru, i walil piekne fotki nawet przy takich predkosciach. A co do jakosci zdjecia hmm.. Moze jeszcze nie w Polsce, ale czytalem artykuł w MCN, gdzie kolo został znaleziony i skazany, przy pomocy ludzi, tylko na podstawie kombinezonu i brakującej śrubki w owiewce,co udało się uchwycić na zdjęciu fotoradaru :| Także jest i bedzie to problem dla nas, tym bardziej że cholerstwa przybywa...

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 02 stycznia 2009, 10:40

Niestety musze Cie zasmucic bo fotoradary robia takze fotki od tylu. Wprawdzie jesli fotoradar jest ustawiony na robienie od przodu to juz ten sam nie moze zrobic od tylu i odwrotnie ale nigdy tego nie wiesz jak jest ustawiony. Sam niestety mimo ze mam rejestracje praktycznie rownolegle do asfaltu i kompletnie nie przejmuje sie zwyklymi fotoradarami na slupach dostalem fotke od tylu bo przenosny fotoradar byl ustawiony w rowie. Do niedawna bylo tak ze przy fotce z tylu mowiles ze to nie Ty jechales i dostawales ew tylko kase a punktow Ci nie przydzielali ale z tego co sie orientowalem i slyszalem to wlasnie od wczoraj miala wchodzic ustawa ktora tak czy siak przydzielala i punkty i kase tylko wlascicielowi.
Co do gadki ze moga Cie poznac po kolorze moto brakujacej srubce czy kombinezonie to g.... prawda, poki co to tablica rejestracyjna jest wyznacznikiem tego czym jedziesz kto jest wlascicielem i okreslone jest to w przepisach, na podstawie ubran nie moga Ci nic przyznac, niektoorzy poprostu tak strasza i wiele osob wtedy sie przyznjaje ale jest to bezprawne i mozna zlozyc spokojnie skarge na policjanta.

Awatar użytkownika

Post » 02 stycznia 2009, 11:56

ja tez cos z tablica pomysle rudisz hehe

ale poki co to po prostu sprawdzam mapy na szukaczu

dzieki za odpowiedz

pozdrawiam milego dnia

p.s. trzeba miec po prostu dwa kombinzony ;] jeden rezerwowy ;d

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 02 stycznia 2009, 12:12

Wiatm ja mam otwierana tablice,naciskam tylny hamulec i jest w gorze :mrgreen: ,dodatkowo mam diode,ktora` swieck jak tablica jest otwart bym u siebie pomiecsie nie jezdzil z otwarta :mrgreen: wiec jak jade w trase to jest w gorze i sie nie przejmuje foto radarami :mrgreen:

Motocykl: r1, drz 400

Post » 02 stycznia 2009, 12:33

crazdy duck moze nam zdradzisz swoj sposob z opisem i zdjeciami? kiedys tez nad czyms takim sie zstanawialem :twisted:

Awatar użytkownika

Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)

Post » 02 stycznia 2009, 13:28

no ja tez bym byl zajebiscie mocno wdzieczny za taki patent....bo wlasnie tak chce sobie zrobic do wiosny. raz ze fotoradary a dwa ze te wszystkie autka z kamerami moge mi zepsuc humor :o A jezeli chodzi o ustawe to faktycznie jezeli nie wskazesz konkretnej osoby to dostajesz kase i punkty. Moga tez robic zdjecia z tylu i walczyc z motocyklistami. W gorzowie byl przypadek ze dzieki ludziom CENZURA motocykliscie mandat. Zdjecie zrobione z przodu. Ludzie sa kochani i wszystko zrobia dla motocyklisty...

Awatar użytkownika

Motocykl: ******

Post » 02 stycznia 2009, 14:17

RudiszRR pisze:ale z tego co sie orientowalem i slyszalem to wlasnie od wczoraj miala wchodzic ustawa ktora tak czy siak przydzielala i punkty i kase tylko wlascicielowi.

A ja niedawno czytałem na necie, że pracują nad ustawa, że za wykroczenia drogowe nie bedzie się przyznawało już punktów, tylko bardzo surowe kary pieniężne...

RudiszRR pisze:Co do gadki ze moga Cie poznac po kolorze moto brakujacej srubce czy kombinezonie to g.... prawda, poki co to tablica rejestracyjna

Tak sie dzieje na wyspach, w artykule byl podany konkretny przypadek, łącznie z fotka. Koles zostal skazany na podstawie fotki zrobionej z przodu... Jak to wygląda od strony prawnej nie mam pojęcia :roll: Spytam znajomego i dam znać.

Awatar użytkownika

Pochwały: 6
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007

Post » 02 stycznia 2009, 16:03

Na szczescie jeszcze wyspy to nie polska u nich to prawo jest zbyt posrane a u nas policjancji licza tylko na naiwnosc kierowcy wiec nie dajmy sie wrobic bo nieznajomosc prawa szkodzi.
Crazy duck zarzuc swoj patent bo ciekawie to opisales.
Ja mialem cos takiego w F2 ale nie byl to ideal i w sumie wole jezdzic ze schowana non stop rejestracja
http://pl.youtube.com/watch?v=KkpY5x6tSxk

Awatar użytkownika

Post » 02 stycznia 2009, 16:07

crazyduck ... nie pisz tak otwarcie

net caly czas jest przeszukiwany przez barwe niebieską

znam goscia ktory sie pochwalil na kurniku ze w 15 minut zarobil 100 000 zl.

pech chcial ze grali na stole w 4 w makao z policjantem.

fianal byl taki ze pomijajac areszt to stracil 80 000 na adwokatow itp i udalo mu sie wywinac .

A CO DO RUDISZA z tym koziolkiem w rowie

to niewykluczone ze specjalnie dla ciebie go tam postawili ...

a co do motywu to jest na youtube. ''chowana tablica''

peace

Pochwały: 10
Motocykl:

Post » 02 stycznia 2009, 16:17

jak bede mial czas to porobie fotki :mrgreen:

Awatar użytkownika

Post » 02 stycznia 2009, 16:21

ej dostalem fotke z radaru