Zakupiłem skrzynię od kolegi z forum dziś wróciłem z pracy i zabrałem się za wymianę. plastiki,olej,wydech,miska,dekle i utknąłem na koszu...jak odkręcić tą śrubę klucz 30/grzechotka wbity bieg,jedna osoba na moto wciśnięty tylny hamulec i za cholerę nic ani drgnie. Jakieś pomysły,porady?
Może wyjąć silnik, zajechać do jakiegoś wulkanizatora i pneumatem da radę?
mozesz robic tak jak robisz ale wziac wiekszy klucz jaki na 3/4 cala i dluga przedluzka mozna jeszcze na wahacz dac jaki profil co sie o szpryche zachaczy , ja tak kiedys robilem az zakupilem dobrego pneumata i niemam problemu z takimi srobami
srobokretem tez sie da ale mozna zeby uszkodzic i koszta rosna wiec lepiej zawiezc do kogos kto ma klucz ,a jeszcze lepiej jak by udalo sie pozyczyc , blokowac nie trzeba wystarczy gruba rekawica i reka zlapac sa tez specialne chwytaki do zabieraka okolo 100 zl kosztuje z tym ze mi raz jak trzymalem tym chwytakiem pekl zabierak
piec wywalam jutro i jadę do kogoś z pneumatem. co do dodatkowych kosztów to już powoli wychodzą bo podczas rozbierania sprzęgła okazało się że ostatnia tarcza składa się z 4 elementów ciekawe co będzie dalej
[ Dodano: Pią Cze 29, 2012 4:01 pm ] kosz poszedł bez pneumata mocne zaparcie,zblokowanie koła o wahacz i gotowe