Dzisiaj jest 06 czerwca 2025, 23:54

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Czy warto się nie zatrzymać do kontroli

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 19
Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
Rok produkcji: 1998

Post » 09 lipca 2012, 11:23

a robię tak:
tablice podgięte zawsze... bo inaczej by mnie sciagneli z monitoringu nastepnego dnia.
kolor inny w dowodzie.
jak nie masz szans uciec pytam z usmiechem czy da radę byśmy oboje byli zadowoleni :))

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 09 lipca 2012, 12:30

Uciekac tylko Strazy miejskiej:D
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post » 09 lipca 2012, 13:25

Mandat za prędkość lub brak prawka, to bzdety, porównując do nie zatrzymania się do kontroli, ucieczki i stwarzania zagrożenia dla innych na drodze. Jak mają namierzyć to i tak znajdą, choćby po tych postach z forum.... ;)

Awatar użytkownika

Pochwały: 8
Motocykl: SC57
Rok produkcji: 2004

Post » 09 lipca 2012, 23:49

Nie czaje po co uciekać... mnie dziś policja zatrzymała... "dzień dobry, dokumenty do kontroli" wiec grzebie i szukam... chłopaczyna koło moto biega, i obczaja... daje dokumenty i słyszę "dobrze, to dziś sobie tylko zanotujemy a pan niech oświetlenie do tablicy założy i to mocowanie poprawi jak należy, halogen zdejmie, wydech do kultury doprowadzi to nie będzie na przyszłość problemów"... postałem 3 minuty i pojechałem dalej...
Przecież oni dobrze wiedzą na czym świat stoi... jak się ma papier to trzeba mieć CENZURA pod kopułą żeby uciekać... jak zatrzymują goście na moto to się staje i gada a nie CENZURA. Po co to komu. Więcej problemów sobie narobić tylko można.

Awatar użytkownika

Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 RR SC33
Rok produkcji: 1998

Post » 10 lipca 2012, 12:15

Amatorom ucieczek życzę tylko, żeby nie zostali zatrzymani w taki sposób, jak kolega z Chodla w 2006 roku: http://www.scigacz.pl/Zastrzelony,motocyklista,z,Chodla,Policja,uniewinniona,11052.html
Jeśli nie o sobie, to może chociaż pomyślcie o rodzinie, ile ewentualnych problemów możecie im narobić.
Franek '98

Awatar użytkownika

Pochwały: 32
Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Rok produkcji: 2001

Post » 11 lipca 2012, 21:41

Zależy na Kogo się trafi...służbista, czy Normalny:)

ale myslicie czasami jak uciekacie, że... Oni mają dobrą pamieć...
i np. wśród sekcji Motocyklowej powiedza..taki kolor, taki motocykl, taki kolor kombi itp...i co potem zawsze uciekac?
oczywiscie, moga nie udowodnić ze ty Uciekles..ale Wyobrażcie sobie taka akcje...

Przykłądowo- Masz wypadek, przyjeżdza Policja, sprawca oczywiście mowie ze CENZURA....itp, podchodzą i To ci Sami Policjanci z których się śmiałes, ze im Uciekles:)
I Dupa...
"Wydymany Policjant" - kur wewsko się Zemści...

Uciekać tylko Strazy miejskiej i Ze stacji Paliw, po nieuregulowanym Rachunku hihi:
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 21 lipca 2012, 01:37

Powiedz to Ghostrider-owi :D Ciekawe czy się zatrzyma . Ja Po kupnie Gixera w ten sam dzień dostałem mandat . No i przyznam się lubie zapier. No to włączyłem sobie 299 . A że za jakiś czas zjechałem i była droga zamknięta to nie moja wina i musiałem nawrócić , ja nawracam już tak na spokojnie , tylko słyszę sygnały xd Patrze a to Vectra . Se myśle co oni chcą xD szybko zgasiłem żeby nie usłyszał mego cichego tłumika . Gdyby nie podgięta tablica na zawiasie to bym nic nie dostał jedynie by wzieli dowód bo przeglądu nie miałem . Ale tak spoko pogadałem z nimi pożartowali trochę ze mną . Oczywiście trochę kazania też było , grzecznie przeprosiłem 3 razy miłej pracy do widzenia :D Nawet nie wiedziałem że uciekałem , chcąc nie chcąc nie mają szans , jeśli robi się terror w swoim mieście to wiadomo że będą kłopoty , bo już to przechodziłem ale skończyłem z tym .

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post » 21 lipca 2012, 12:47

... możesz uciekać... przyślę kwiaty na Twój pogrzeb.... albo nie, szkoda mojej kasy - wolę za to zatankować

jeździsz sprzętem to bierz odpowiedzialność za swoje czyny - a nie .. srasz w gacie jak widzisz radiowóz - jak miękka CENZURA i tyle

UWAGA !! do nikogo osobowo nie piszę !! uogólniam

kiedy CENZURA 300 to wiem że chcę, nikt za mnie manety nie kręci - fajnie jest, kiedy później zatrzymuje mnie policjant i mówi że mnie złapał to śmieje sie mu w twarz mówiąc .. przecież ja nie uciekałem a jeśli wy mnie goniliście to złamaliście prawo, czyż nie?
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Poprzednia

Wróć do Ogólne Dyskusje