jak cos to bede pisal o jakies porady ;p
jak cos to bede pisal o jakies porady ;p
, a wrażenie wiadomo.... jak bym miał zaraz odfrunąć. Ale bez treningu wiadomo, nic samo nie przyjdzie. Dasz rady bez problemu, zobaczysz za parę tygodni będziesz się z tego śmiał jaki byłeś cienki na początku
. Jeszcze jedna ważna rzecz jaka mi się przypomina, to przesunięcie dłoni wyżej na rollgazie. Mam na myśli to abyś miał w każdym momencie bezproblemowy dostęp do pełnego odkręcania. Pamiętam, że jak trzymałem dłoń jak do zapier......a (trochę niżej), to będąc na gumie i chcąc dodać więcej obrotów żeby coś tam skorygować, dociągałem automatycznie klatę do zbiornika bo brakowało mi po prostu swobodnego ruchu i lądowałem przez to zbyt wcześnie.
grucha161 pisze:Do posiadaczy SC33 w oryginale, czyt. bez amorka skrętu.... jak tam u was z shimmą podczas spadania z gumy na 2 biegu??
. Jedyne wyjście na opanowanie tego jest porządnie ( spiąć się ) na moto. Kolana mocno do baku i trzymać kiere ile masz sił, oczywiście na gazie żeby wyprostować.
![n ;]](./images/smilies/688.gif)
Sprzęt nabrał takiej lekkości, że aż miło..... Z dwójki z gazu wchodzi na gumę z 7tyś bez problemu, gdzie wcześniej kręciłem ponad 8tyś i pomagałem kierą. Także tym co mają sc57a szczerze polecam, zmiana zdecydowanie na lepsze, nie tylko pod względem gumowania, ale samego fanu z przyśpieszeń itd.
Natomiast odnośnie przebijania biegów i latania powyżej 200km, mi to robi.... Chciałbym spróbować tylko brak mi wiedzy, aby zrobić to w miarę bezpiecznie, a bynajmniej wiedząc co i jak.
grucha161 pisze:Do posiadaczy SC33 w oryginale, czyt. bez amorka skrętu.... jak tam u was z shimmą podczas spadania z gumy na 2 biegu??
możesz wtedy walić z 5
nic się nie dzieje
DrBest pisze:grucha161 pisze:Do posiadaczy SC33 w oryginale, czyt. bez amorka skrętu.... jak tam u was z shimmą podczas spadania z gumy na 2 biegu??
Shimmy zaczyna się zawsze jak podczas spadania masz z przodu skręcone koło, i nie zależnie czy jedziesz SC 33 na drugim biegu, czy NSR 125 na pierwszym. Jedyne wyjście na opanowanie tego jest porządnie ( spiąć się ) na moto. Kolana mocno do baku i trzymać kiere ile masz sił, oczywiście na gazie żeby wyprostować.
Wróć do Szkoła jazdy, stunt, tricki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości