3 tys to duzo czasu zeby zabic motkagoOly19 pisze:a pozniej CENZURA po 3 tys km cos CENZURA w moto bez przyczyny i k***rwa beda pretensje do czikena... motocykl musi swoje kosztowac nie szukac okazji!!
- Kod: Zaznacz cały
oproś np Czikena o pomoc przy kupnie
he he. Bez zbędnej wazeliny
-z tego co czytałem u Was i na forum.motocyklistow.pl to jednak wiem iż Cziken bedzie potrafił wybrac Wam dobrego szpeja
. Sam troche dłubie przy motkach i potrafie uwidzieć wiedzę u kogoś (btw nie znam sie z kolegą Czikieniem- zeby nie było... he he).
No dopiero jak zaczynasz uzywac okreslen bardzo technicznych i dowiaduja sie ze jestem mechanikiem z zamilowania a nie na sile to rurki lekko mieknal ale tez nie wszystkim. No razu jednego to bardzo ciepło już było i powiedziałem ze ja to pier**le. Podstawowa sprawa to taka, że bez wnikliwej diagnostyki na warsztacie ciężko zobaczyć wszystko i dowiedzieć się coś więcej na temat silnika. Jedyne co zwsze mówię gdy ludzie pytają na co mają zwracać uwagę, odpowiadam - NA WSZYSTKO !! DOBRY MOTOCYKL WIDAĆ BARDZO WYRAŹNIE !!! CENZURA także widać wyraźnie a CENZURA zrobiony dobrze widać mniej wyraźnie natomiast bardzo CENZURA lecz zrobiony prfekcyjnie i bardzo młody widać ciężko
Co do pracy silnika to ma odpalac i chodzic rowno bez obcych dzwiekow niz typowe dla danego silnika. Najśmieszniejsze jest to, że dobre moto gdy do mnie przyjezdza to poznaje ze jest ok zanim sie zatrzyma przed bramą
Dobry motocykl jest zawsze czysty z zadbanym lakierem i plastikami...zadbanymi elementami aluminiowymi bez osadow i przebarwień wszystkie śruby i nakrętki piękne a gdy spojze w glab pod zbiornik w okolice gaznikow czy przepustnic i listwy wtryskow jest czysto i aluminium sieci...ocynkowane elementy i wszelkie powloki galwaniczne blyszczą
Taka byla moja 929 i takie sa niektore motocykle moich przyjaciol. W tych motocyklach robi sie czynnosci serwisowe z najwieksza przyjemnoscia i nigdy nic sie nie dzieje niepokojacego. Jednakze 90% zadbanych motocykli w ktorych nie dzieje sie awaria jest kupionych powyzej ceny gieldowej badz sprowadzonych samemu. Dobra temat rzeka a moja skladnia cos slaba dzis bo juz na jedno oko widze hehe. Ide spać bo jutro musze zlozyc caly piec newbie pisze:A jeśli mi się można wtrącić to uważam że temat z dupy.
Ostatnio wlasnie sprzedawalem R6 co miala 57tys i malo kto sie interesowal albo jak juz to ze przebieg za duzy w moto z 99r. Ja bym powiedzial ze nawet dosc maly jak na 10 letnie moto ale taka jest rzeczywistosc.
Tylko denerwuje mnie takie gadanie...
i pokuj mam nadzieje ze nikt nie poczol sie urazony
cziken929 pisze: Inna sprawa to impporterzy cwani i chcący zarabiać sprowadzając i lepiąc najgorsze śmietniki europy. Ceny dobrych motocykli na zachodzie nie są opłacalne dla importu.
dlatego przy nastepnym zakupie bede poszukiwal kogos bardzo kompetentego kto by ogarnal temat...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości