Panowie macie możne pojecie jak to już jest w tych naszych 1000 RR . Swego czasu kolo mi powiedział ze tarcze hamulcowe przednie z 2007 roku czy tam z 2006 roku o średnicy 320mm można spokojnie założyć do rocznika 2004 czy tez 2005 (310mm) ale poprzez zastosowanie podkładek aluminiowych pod zaciski które znajdują się w tych rocznikach (2006,2007).Z tego co mi mówił to tylko tym się rożni Proszę jeśli macie pojecie to napiszcie czy istnieje taka opcja.Pozdrawiam
ja mam właśnie cały zestaw magury w kawie założony z tarczą 320 i właśnie są pod zaciskiem takie tuleje dystansowe. bynajmniej nie jest to jakaś domowa wydumka bo motocykl był przygotowany w Niemczech po zawodnika SM.
wszystko gra i nigdy nie miałem z tym problemu a w razie czego mogę założyć mniejszą tarczę
Też czytałem o tym, że można zrobić taki upgrade w modelu 04-05, nowsze tarcze mają średnicę o 10mm większą, więc pod zaciski trzeba dać tulejki dystansowe 5mm.
[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 9:46 am ] Panowie jeżeli będziecie cokolwiek potrzebować to z czystym sumieniem i otwartym sercem polecam Martina B.M chłop naprawdę uczciwy i sumienny.Dwa razy zamawiałem u niego tarcze za pierwszym razem przyszły inne niż się spodziewałem wiec bez obawy odesłałem i Martin odesłał mi kasę bez najmniejszych problemów.Za drugim razem przyszły już te co chciałem i nic się nie zmieniło co do towaru i wysyłki chłop naprawdę uczciwie podchodzi do klienta i jest wart zaufania a u mnie ma go w 100%.A ceny to już ma tak obniżone ze taniej nie trafiłem niż u niego.Jeszcze raz wielkie dzięki ZIOOOOOOOOOOOOM!!!!
Jak juz wymieniac to od razu na 330 mm z 954/vtr1000 sp-2.
Wszystko pasuje.Sam tez takie mam zamontowane.
Trzeba tylko dorobic 10 mm tulejki dystansowe + dluzsze sruby.
Nawet jezeli montujecie 320 mm tarcze sruby nalezy wymienic na dluzsze.
Do 320 mm tarcz tulejki i sruby mozna zamowic oczywiscie od modelu 2006-2007.
Porownajcie numery srub mocujacych rocznikow 2004-2005 a potem 2006-2007.
Przekonacie sie ze to nie sa te same sruby.
Jezeli ktos wybieze tarcze 330 mm wtedy musi samemu dorobic tulejki i znalezc odpowiednie sruby.Druga opcja jest tzw."oversize kit" marki Braking.Nie wiem czy w Polsce mozna go ot tak zamowic i czy inne marki(brembo,galfer) tez maja takie zestawy ale cos takiego na pewno w 2007 roku istnialo.
Pozdrawiam Kajetan