Noooooooo

Widzę że kilka osób się wypowiedziało:) Auto Tune ( mój AT 200), posiada sonde boscha szerokopasmową ( to do kolegicziken929). Strojenie silnika odbywa się przez odczyt i korekcję zadanego AFR ( mam nadzieję że kolega cziken929 zanim się wypowie, poczyta co to takiego). Widzę że nie ma sensu ciągnąć tematu, ponieważ wszyscy tylko krytykują, a mi nie o to przecież chodziło. Jeśli chodzi o konfigurację to już sobie z czujnikiem poradziłem. Na mojej mapie moto zbiera się o niebo lepiej już od 2tyś obrotów i mogłem podzielić się moimi spostrzeżeniami co do konfiguracji PCIII i PCV oraz AT200. Tak na marginesie mogłem też podać mapę do mojej konfiguracji do sprawdzenia chętnym, ale cóż, lepiej dogryzać. Pozdrawiam. Temat uważam za zamknięty.
[ Dodano: Sob Wrz 10, 2011 10:03 pm ]Blazej33, model to AT200 i PCV. AFR ustawiłem od 13,2 do 12,6 wraz ze wzrostem obrotów i stopniem otwarcia przepustnicy. Aby skonfigurować AT200 z PCV potrzebna jest kalibracja przepustnicy, prędkości, biegów oraz czujnika podciśnienia. Mam skalibrowane już wszystko, tylko brakuje mi dokładnych napięć z czujnika ciśnienia w dolocie, ponieważ wpisałem parametry uzyskane na podstawie pomiarów wakuometrem i miernikiem napięcia, lecz wakuometr mam zegarowy, w związku z tym nie wystarczająco precyzyjny, no i jest jeszcze problem z utrzymaniem idealnie równego ciśnienia koniecznego do dokładnego odczytu napięcia. W nowszych modelach motocykli PCV większość parametrów odczytuje bezpośrednio, niestety, w SC57b trzeba wprowadzać je "ręcznie".
Jeśli chodzi o "banana", to dodam tyle, że drugi bieg i trochę gazu, i jest maszyna na kole bez dotykania klamki sprzęgła, a mapa jeszcze nie jest do końca dopracowana. Jeśli natomiast chodzi o czytanie stron w innych językach, to sporo przeglądałem lecz nic nie znalazłem.
I moja prośba
Interesują mnie porady, a nie opinie na temat: PC nic nie daje, nie warto, zbędna zabawka.......
Jeżdżę na PC od czterech lat, i jak do tej pory musiałem kombinować z mapami metodą prób i błędów. Dopiero teraz po zamontowaniu AT mam "banana" na ustach jak daję radę R1-ce z 2008 lub ZX10 z 2010 po hamowni stacjonarnej