Dzisiaj jest 12 listopada 2019, 03:27

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

?

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 100
Rejestracja: 15 listopada 2015, 19:12
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2014

Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 27 marca 2016, 23:33

Zalozmy ze zgubil bym klucze do fajera... jaka jest szansa zakodowania nowych kluczy nie majac zadnego od moto?

Pytam bo ostatnio zauwazylem ze jeden klucz mi nie lapie hissa.. wiec zastanawiam sie jakie sa mozliwosci
S1000RRRR Racing Red Alpine White 2014

 
Posty: 603
Rejestracja: 19 marca 2013, 21:09
Lokalizacja: gdańsk
Pochwały: 7
Motocykl: sc33,f4i,
Rok produkcji: 1999

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 27 marca 2016, 23:57

Serwis za kluczyk bierze ok 800zl i dorobiaja bez problemu nawet jak niemasz żadnego kluczyka , taniej wychodzi jak tylko klona pestki robią z jakiegoś kluczyka to ok 600 zl

 
Posty: 318
Rejestracja: 20 maja 2015, 11:02
Lokalizacja: Bartoszyce
Motocykl: CBR 954rr FireBlade
Rok produkcji: 2002

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 28 marca 2016, 10:45

Ja bym na Twoim miejscu wymienił pestkę. Poszukaj na allegro.
Ja na szybkiego znalazłem surowy kluczyk z pestką. http://allegro.pl/honda-kluczyk-hiss-kl ... 56536.html
Samo programowanie nie jest jakimś ciężkim tematem. Aby znaleźć kostkę czerwoną wychodzącą od dekla sprzęgła.
opis z forum masz tu: http://fireblade.pl/programowanie_klucz ... a_hiss.php
Ogólnie kabelki możesz sam zrobić, mi to wyszło jakieś 7zł. kupiłem 2x kable o średnicy 1,5mm jeden czerwony drugi czarny. Tzw. krokodylki ze sklepu motoryzacyjnego [ malutkie ]. rezystor 1k [ cena śmieszna bo 10gr ]. w sklepie komputerowym znalazłem wtyczkę 2 pinową żeby podpiąć się P&P do tej czerwonej kostki [ w 954 to była zwykła 2 pinowa z wejściem na te zabezpieczenie do wciskania, szerokość 1cm. Wszystko to polutowałem.
Cała robota na szybkiego wygląda tak: podpinasz wszystko, zapłon na prawej manetce cały czas włączony, przekręcasz stary klucz czekasz 10sek, odpinasz + z aku czekasz 5 sek, podpinasz, miga hiss 4x, wyłączasz i wyciągasz kluczyk, kładziesz dalej od moto, wkładasz i przekręcasz nowy, miga hiss 4x, koniec. wszystko wyłączasz i rozpinasz. ;)

Awatar użytkownika
 
Posty: 100
Rejestracja: 15 listopada 2015, 19:12
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2014

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 28 marca 2016, 14:10

Bardziej chodzilo mi o to gdy wystapila by sytuacja zgubienia kluczy wszystkich mozliwych. W koncu rozne rzeczy sie zdarzaja.. zastanawia mnie czy jedyna opcja jest wymiana stacyjki kompa itp czy jest jakis sposob na dorobienie np po vin
S1000RRRR Racing Red Alpine White 2014

Awatar użytkownika
 
Posty: 734
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 15:32
Lokalizacja: Starachowice
Pochwały: 4
Motocykl: Yamaha R1 RN22+
Rok produkcji: 2009
Samochód: BMW E60 530d+

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 28 marca 2016, 17:47

Znajomy zgubił swojej dziewczynie kluczyk, jedyny kluczyk do 636, a dzisiaj jeździła...

Jakiś koleś im to ogarniał z Radomia, dorobił kluczyk po stacyjce. Dowiem się co i jak i dam znać jak to dokładnie wyglądało.

Tapnięte z S6 Edge +
Yamaha R1 RN22 !

 
Posty: 1060
Rejestracja: 13 lutego 2011, 15:44
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 22
Motocykl: Cbr 900rr
Rok produkcji: 1999

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 28 marca 2016, 17:58

Ziutek pisze:Znajomy zgubił swojej dziewczynie kluczyk, jedyny kluczyk do 636, a dzisiaj jeździła...

Jakiś koleś im to ogarniał z Radomia, dorobił kluczyk po stacyjce. Dowiem się co i jak i dam znać jak to dokładnie wyglądało.

Tapnięte z S6 Edge +



smierdzi mi to podstepe na kilometr. Gosc wywalil kluczyk swojej babie. bo zamiast z nim siedziec to jezdzla na moto:)
tez sposob:D

Awatar użytkownika
 
Posty: 734
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 15:32
Lokalizacja: Starachowice
Pochwały: 4
Motocykl: Yamaha R1 RN22+
Rok produkcji: 2009
Samochód: BMW E60 530d+

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 28 marca 2016, 18:00

Ciii :))

Tapnięte z S6 Edge +
Yamaha R1 RN22 !

 
Posty: 603
Rejestracja: 19 marca 2013, 21:09
Lokalizacja: gdańsk
Pochwały: 7
Motocykl: sc33,f4i,
Rok produkcji: 1999

Re: Brak kluczy Sc59 jaka procedura?

Post » 28 marca 2016, 18:10

Lepiej dorobić póki masz komplet i trzymać w domu :) jak niema żadnego klucza też da się to zakodować bez udziału serwisu jak kupisz gdzieś pestkę i surowy kluczyk3 opcja to zrobić klona samej pestki żeby w razie co sobie leżała zakodowana bo doszlifowanie kluczyka to żaden problem


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość