Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 12:32

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Pochwały: 2
Motocykl: CBR 1000rr
Rok produkcji: 0

Post » 15 marca 2013, 15:00

idoido na 60 stronie w tym temacie możesz znaleść opis tego moto. Kilka rzeczy nie jest tak jak powinno. Ciężko jest znaleść igłe.

Motocykl:

Post » 15 marca 2013, 22:24

no ktos na 60 stronie pisal ze przytarty dekiel z tym sie zgodze , i ze "plug" jest czany zamiast granatowy. Co do tej opini mam wapliwosci poniewaz wydaje mi sie ze plug jest granatowy , na jednym zdjeciu widac to. Te granatowe barwy repsoli na zdjeciach czesto wygladaja jak czarne. Zaczynam watpic ze kupie cos co nie mialo slizgu. Jakos mi to specjalnie nie przeszkadza ze owiewka jest malowana (inaczej caly moto). Byle bylo zrobionde dobrze , ladnie oklejone a nie jakies roznice bijace po oczach. Mozna trafic niemalowana ale nie dam ze ten model 28 tys. poniewaz na tyle mnie nie stac. Troche daleko , jestem zniesmaczony dalekimi wjazdami poniewaz czesto sie to konczy wiecie jak. Z drugiej strony nie kupie nic siedzac na kompie :) Musze przemyslec... ale malowanie miodzio plus te fotele. Normalnie kozaczek :one:

[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 4:20 pm ]
Wczoraj wskoczyla rrka , czerwone malowanie 2006 z Zyrardowa. Dzisiaj dzwonie bo chcialem jechac i sprzedana ... przyznac sie kto mi zwinal sprzet?? :wnerwiony:

Awatar użytkownika

Rok produkcji: 2006

Post » 18 marca 2013, 09:58

Witam.
Ja ją łyknąłem, miałem blisko bo jestem z Grójca i w dobrym momencie przeglądałem allegro. Szukałem coś młodszego. Ale myśle sobie blisko, to polece bo sobota i nudy w domu. Zajeżdżam a tu stare, obskurne garaże - więc bez emocji, bo to już 5 moto jakie oglądałem, wszystkie przez tel. igły, bezwypadkowe, a jak oglądam to ręce opadają. Kolo otwiera garaż a tu szok :ooo: - pożądek - stoi 126p. z pierwszych lat produkcji, a obok CBR na stojaku. Wszystko przykryte pokrowcami. Zdejmuje pokrowiec, a tu wyczyszczona do granic możliwości lśniąca lala. Tak żeby Ci uzmysłowić, miałem SC57B 2007r. przez ostatnie 2 lata, w tym 2 wypadki sam wszystko robiłem i składałem- powiem tyle, wiem w którym miejscu jaka śrubka ma być wkręcona i gdzie jaka spinka ma siedzieć (i nie to że bym się chwalił- poprostu poznałem bo miałem). Jak by wystawił ją 3k drożej i tak bym kupił, cała w oryginale tylko brak naklejek na wahaczu (dziwna sprawa ale tak kupił z Włoch)chyba je uzupełnie z czasem. Nawet nie potrafie Ci opisać mojego banana na gębie jak schodzę do garażu :D . Sorry że podkupiłem ale takie okazje to rzadko się trafiają. Cierpliwości znajdziesz i Ty.Pozdrawiam.
sc57b + Accord i-CTDi Sport

Motocykl: 1000 RR

Post » 18 marca 2013, 10:16

no to gratulacje super zakup zrobiłeś bo w rozsądnej kasie w porównaniu z cenami które sa teraz na allegro no i w najładniejszym malowaniu sc57b według mnie :) Co do tych naklejek to mały mankament ktory można szybko zlikwidować :) a co do ceny to można wiedzieć za ile ją wziąłeś ??
JeDna MyśL JedeN CeL ŚmigaĆ hondą CBR :)

Motocykl:

Post » 18 marca 2013, 10:28

Kolego nie masz pojecia jak bardzo zlamales mi serce. Szukam dlugo od listopada takiego stanu , juz nie wspomne ze polowalem na te malowanie. Sezon tuz tuz a ja ciagle ogladam jakies szroty. Jeszcze motyw byl taki ze w dzien w korym kupiles wracalem z lotniska przez zyrardow. patrze dzien wczesniej w nocy , pojawilo sie ogloszenie. Z racji tego ze byla 23 napisalem sms ... zero odezwu. Rano dzwonie a sprzedajacy ze wlasnie jest z Toba i sprzedana :( obserwuje allegro 2 razy dziennie. A sa widocznie szybsi ode mnie. Zalamales mnie kolego bo sam wiesz jak jest ciezko i cena byla dla mnie idealna. Mimo to ciesze sie Twoim szczesciem !!! Mysle zeby pojechac nad morze zobaczyc ta w malowaniu repsol za 22500. Moze lukniesz aukcjie i mi doradzisz co o tym myslisz. Wkurze sie jak pojade 300 KM a to bedzie szrot w chinskich owiewkach. Pokazywalem zonie co mi napisales ... zrobilo jej sie szkoda mnie heheh. Dbaj o sprzet. Zycze bezpiecznego sezonu i bezawaryjnej jazdy. Pozdrawiam

Motocykl: 1000 RR

Post » 18 marca 2013, 11:07

idoido pisze:Kolego nie masz pojecia jak bardzo zlamales mi serce. Szukam dlugo od listopada takiego stanu , juz nie wspomne ze polowalem na te malowanie. Sezon tuz tuz a ja ciagle ogladam jakies szroty. Jeszcze motyw byl taki ze w dzien w korym kupiles wracalem z lotniska przez zyrardow. patrze dzien wczesniej w nocy , pojawilo sie ogloszenie. Z racji tego ze byla 23 napisalem sms ... zero odezwu. Rano dzwonie a sprzedajacy ze wlasnie jest z Toba i sprzedana :( obserwuje allegro 2 razy dziennie. A sa widocznie szybsi ode mnie. Zalamales mnie kolego bo sam wiesz jak jest ciezko i cena byla dla mnie idealna. Mimo to ciesze sie Twoim szczesciem !!! Mysle zeby pojechac nad morze zobaczyc ta w malowaniu repsol za 22500. Moze lukniesz aukcjie i mi doradzisz co o tym myslisz. Wkurze sie jak pojade 300 KM a to bedzie szrot w chinskich owiewkach. Pokazywalem zonie co mi napisales ... zrobilo jej sie szkoda mnie heheh. Dbaj o sprzet. Zycze bezpiecznego sezonu i bezawaryjnej jazdy. Pozdrawiam

Kupisz coś fajnego napewno teraz sezon się zaczyna to będa się pokazywac jakies sprzety :) co prawda już będzie drożej bo sezon będzie ale tak to bywa. Ja też szukałem dłużej od Cb bo we wrześniu sprzedałem F3 i odrazu rozglądałem sie za sc57b i tez nic nie mogłem trafić. Obejrzałem 4 sztuki w tym malowaniu co podkupił Ci kolega bo ja chciałem tylko w tym i tez za kazdym razem przez tel super moto a przy oględzinach szrot. Tez śledziłem allegro no stop aż pewnego dnia wracam z pracy a tu świeże ogłoszenie :D wstałem rano zadzwoniłem 50 km ode mnie więc blisko miałem i pojechałem od razu z kolega obejrzeć i miałem to samo co kolega marekkb1. Hanie kupiłem od drugiego właściciela który bardzo mało nią jeździł koleś 46 lat adwokat więc podejrzewam że ją nie katował itd więc pewnie stąd ten fajny stan :) z niedużym przebiegiem w bardzo fajnym stanie zadbana itd :) ciesze się nią już rok i troszkę bo kupiłem 8 marca :) więc cierpliwość popłaca i Ty pewnie trafisz coś fajnego co prawda więcej szrotów niż fajnych maszyn ale trafiją się jeszcze ładne sztuki :) co do tego respola cena kosmiczna no ale jak masz kase jedz oglądać może warto :)
JeDna MyśL JedeN CeL ŚmigaĆ hondą CBR :)

Awatar użytkownika

Post » 18 marca 2013, 13:07

Pierwsza sprawa - cierpliwość, druga - bez emocji, trzecia - warto jechać z doradcą, co z boku patrzy na temat.
Może Cię pocieszy Idoido, że moto szukam od jesieni w rozpiętości cenowej 15k -30k, i w gre wchodzi 5 modeli. Uciekło mi piękne Suzuki 1000 k9 za 28k, igła Yamaha R1 2008 za 23k. po każdym kolejnym "bezwypadkowym" moto moja determinacja do zakupu wzrastała, czasami łapałem się na tym że przeglądam po 5 razy dziennie te same ogłoszenia, licząc że nagle coś wpadnie, i zaczynam wybierać z tego co jest. Na szczęście rozsądek powstrzymał mnie od robienia głupstw.
Bądz cierpliwy, a nadejdzie Twój dzień - bo dla każdego kiedyś musi wyjść słońce ;)

PS. Co do ceny ile dałem, wole się nie wypowiadać. Opuścił troche, ale opony do wymiany, olej też. Jak będzie pogoda zrobię fotki i wrzucę.
A repsol nie widze na oko jakiś wad, sam się nad nią zastanawiałem ale mam daleko.
Cena kosmiczna? Kwestia dla kogo, dla mnie za igłe cena niska, za szrot kosmiczna. Trzeba jechać. Ja za swoją dałbym 3k więcej gdyby sprzedawca zarządał bo w/g mnie warto.

Przy okazji : byłem oglądać wcześniej repsolke
http://otomoto.pl/honda-cbr-cbr-1000rr- ... 20857.html
przez tel. igła , gościu bardzo miły i budzi zaufanie. Ja mu mówię, że się trochę w tym modelu oriętuje, więc niech nie ściemnia bo i tak wyjdzie. A on że prowadzi duży warsztat motocyklowy i specjalizacja Honda i wie co ma.
Na miejscu: oba boki robione, a co ja CENZURA, CAŁA ROBIONA a na lewym boku naklejki wstają, poza tym śmieci pod wszystkimi naklejkami, a technicznie to nawet nie chciałem żeby odpalał bo już mi ręce opadły. Mówił że mi igłę czerwoną za tydzień przywiezie:
http://otomoto.pl/honda-cbr-cbr-1000rr- ... 29657.html
ale jakoś mu nie ufam, raz skłamał to już bedzie kłamał.
Pozdrawiam
sc57b + Accord i-CTDi Sport

Motocykl:

Post » 18 marca 2013, 23:59

"""po każdym kolejnym "bezwypadkowym" moto moja determinacja do zakupu wzrastała, czasami łapałem się na tym że przeglądam po 5 razy dziennie te same ogłoszenia, licząc że nagle coś wpadnie, i zaczynam wybierać z tego co jest."""

kolego mam podobnie. Na szczescie to nie pierwszy sprzet dlatego staram sie nie napalac. A wlasciwie to walcze ze soba zeby nie uledz pokusie i pozniej zalowac :)

Przy szukaniu bardzo pomocne sa opinie osob ktore ogladaly sprzet :one: Nie musze jezdzic i tracic pieniadzy czasu i nerwow...

MłodY tez fajnie trafiles. Lepszy wlascielem sprzedawanego sprzetu niz adwokat moze byc juz tylko siostra zakonna :) 3majcie sie

Motocykl: SC57b

Post » 19 marca 2013, 20:17

jak chcesz to kumpel ma śliczną bezwypadkową z 2006r i całą w oryginale tylko że czarna:(

Motocykl:

Post » 19 marca 2013, 23:46

A jaka wersja ? europa czy usa ? Gdzie można ją zobaczyć ?

Motocykl: SC57b

Post » 20 marca 2013, 01:32

Awatar użytkownika

Pochwały: 11
Motocykl: SC-57
Rok produkcji: 2004

Post » 20 marca 2013, 01:58

Mój kolega ma do sprzedania Repsola 2005. Z polskiego salonu. Nic nie malowane poza fabryką, bardzo ładny i zadbany stan. On szukał go ponad pół roku 2 lata temu, sprzedaje bo poszedł na całego w enduro. Ceni ją sobie, ale wg mnie warto z tego co jezdzilismy razem i się przyglądałem. http://moto.allegro.pl/honda-cbr-1000-r ... 55677.html

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)