Dzisiaj jest 13 listopada 2019, 13:53

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Predkosciomierz Honda

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

 
Posty: 10
Rejestracja: 07 lipca 2014, 18:35
Lokalizacja: Paris, France
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57B
Rok produkcji: 2006

Predkosciomierz Honda

Post » 14 stycznia 2016, 22:36

Witam
Mam male zastanowienie poniewaz kazdy mowi inaczej a mianowicie w Hondzie sc 57B przedkosciomierz jest do 14tys obrotow, w mojej sc57b jest do 13tys... Wiem ze sc57b miala kreci sie do 14, o co tu chodzi?

 
Posty: 529
Rejestracja: 30 stycznia 2011, 23:28
Lokalizacja: WLKP Kalisz
Pochwały: 7
Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
Rok produkcji: 2008

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 14 stycznia 2016, 23:23

Jak po VIN jest SC57b to najprawdopodobniej ktoś wymienił zegar. ;)

 
Posty: 10
Rejestracja: 07 lipca 2014, 18:35
Lokalizacja: Paris, France
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57B
Rok produkcji: 2006

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 00:13

Po VIN jest SC57C76M.....itd
Ja nawet uslyszalem ze byly wersje z licznikiem do 13k, czyli mam skladaka ;D

 
Posty: 1060
Rejestracja: 13 lutego 2011, 15:44
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 22
Motocykl: Cbr 900rr
Rok produkcji: 1999

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 00:23

sc57 krecilo sie do 13tys km sc57b do 14 byla rowniez jakas akcja serwisowa na liczniki nie pamietam juz jaka...

Awatar użytkownika
 
Posty: 734
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 15:32
Lokalizacja: Starachowice
Pochwały: 4
Motocykl: Yamaha R1 RN22+
Rok produkcji: 2009
Samochód: BMW E60 530d+

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 08:33

A przy jakich obrotach ją odcina, pamiętasz?

Tapnięte z S6 Edge +
Yamaha R1 RN22 !

 
Posty: 10
Rejestracja: 07 lipca 2014, 18:35
Lokalizacja: Paris, France
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57B
Rok produkcji: 2006

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 11:08

Sprawdze dokladnie po pracy.

 
Posty: 143
Rejestracja: 17 lipca 2012, 19:40
Lokalizacja: Iłża
Motocykl: SC50 / SC57B
Rok produkcji: 2007

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 11:31

Jeśli masz rok od 2006 powinien piec się kręcić do 14 w innym przypadku masz wymieniony budzik, może być by ukryć przebieg oryginalny albo w najgorszym wypadku jakiś dzwon
Umrzeć to nie sztuka, natomiast sztuką jest żyć,

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 12:20

Sc57a od 2004 do 2005 13 tys
Sc57b od 2006 do 2007 14tys
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 734
Rejestracja: 27 grudnia 2012, 15:32
Lokalizacja: Starachowice
Pochwały: 4
Motocykl: Yamaha R1 RN22+
Rok produkcji: 2009
Samochód: BMW E60 530d+

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 15 stycznia 2016, 12:47

Mi raczej chodzi oto czy po wymianie licznika na wersję A silnik będzie się kręcił de facto do 14k czy 13k jak na liczniku...?

Chodzi mi po prostu czy silnik kręci się wyżej o ten 1k, wchodząc na czerwone pole...

Tapnięte z S6 Edge +
Yamaha R1 RN22 !

Awatar użytkownika
 
Posty: 77
Rejestracja: 18 marca 2012, 15:04
Lokalizacja: Gliwice
Motocykl:

Re: Predkosciomierz Honda

Post » 30 marca 2016, 00:55

Ziutek pisze:Mi raczej chodzi oto czy po wymianie licznika na wersję A silnik będzie się kręcił de facto do 14k czy 13k jak na liczniku...?

Chodzi mi po prostu czy silnik kręci się wyżej o ten 1k, wchodząc na czerwone pole...

Tapnięte z S6 Edge +


Teoretycznie tak - w ecu jest ustawione odcięcie a nie w liczniku. Znam przypadek sc57b, w którym facetowi siadały zegary. Przyjechał koleś i coś mu tam niby naprawił ale przy okazji wyłączył prędkościomierz. Pech chciał że "fachowcowi" siadł komp a w nim zapisane "wsady" przez co nie miał jak wgrać mu z powrotem starych danych. Wzięli od gościa sc57a, zgrali wsad i wrzucili go do sc57b. I z tego co wiem kręcił się tak jak powinien i żadnych problemów nie było


Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości