KrzyHo, to jest honda prelude - znajomy ma taka - na silniku jego prelki 2.0i widniał napis PGM-F1 - czyli może nie ma wiekszych przeszkód z wtarganiem tego samego typu wtrysku z cbr do preludy.. Moim zdaniem nieciekawy pomysł z włozeniem tego wtrysku do fiata.. Po pierwsze sterowanie tym wszystkim ?? Czujników od cholery min czujnik położenia wału? map sensory i inne.. ssanie.. Jeśli miałeś swojego fiata na gaźniku to potrzebujesz sterownik .. od cbr kupisz? wogóle sobie nie wyobrażam tego
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 12:24 am ] 44 stopnie ssanie sie u mnie wylacza
No wg mnie też bardzo ciężki temat ale Polak potrafi ja bym wszystko co się da przeszczepił z motocykla: wtryski, air box (z map sensorem), itd... Podstawowa wiedza to manual (do ściągnięcia z strony fireblade.pl) rozdział 5 Fuel System. Jak Ci się to uda to chce zobaczyć jak to chodzi
sasza_19 ja nie wiem co to jest za honda i nie chcę wiedzieć Gość zadał pytanie a tu teoretycy zaczynają go jechać skąd ma takie pomysły, więc wkleiłem link z filmem że takie coś jest możliwe.
Na youtube jest wiele filmikow pokazujacych itb zamontowane w autach, do ktorych teoretycznie nie jest przeznaczone.
Dobre rozwiazanie z wolnymi obrotami. Ten czarny przewod z taka ala zebatka sluzy do recznego doregulowania wolnych obrotow?
Dziekuje za pomoc.
ITB w aucie jest dość popularne ,szczególnie w UK.
Ja do swojej corsy kupiłem dBilas-a śr. przep 45mm , będzie wysterowane Ecumasterem II ,
Zamiast seryjnej przepływki będzie map sensor -aby założyć trąbki , ecumaster wykonuje konwersję maf/map Tak to wygląda , ale widziałem w UK wiele fur na zestawach z moto .