Korzystając z soboty zabrałem się, za poprawienie wyglądu mojej RRki i chciałem wyprostować końcówkę wydechu, bo komin sterczał w bok...
Po zapoznaniu się z instrukcją montażu akcesoryjnego wydechu stwierdziłem, że poprzedni właściciel nie zdemontował aluminiowej osłony termicznej i wymuszała ona "skręcenie" wydechu. Myślałem, że problem leży w demontażu osłony i odpowiednim ustawieniu całości i skręceniu lecz, po wielu próbach ewidentnie po prostu się tego zrobić nie da (końcówka ostatniego kolektora musiała by się znaleźć w osi symetrii moto, aby tłumik był symetrycznie ustawiony).
Na początku myślałem, że może rura jest od 600, bo generalnie wszystkie gięcia pasują... na rurze znalazłem numer katalogowy 18 1017, co pokrywa się z posiadanym przeze mnie układem (http://www.jardineproducts.com/index.ph ... r-384.html)... choć nie do końca bo to również może być dual outlet (puszka z 2 dziurami wydechy) a tam kolektor może niesymetrycznie wchodzić do puszki.
Czy ktoś ma wiedzę jaka może być przyczyna? biorę pod uwagę:
- inny model puszki i inny kolektora,
- obcięty końcówka ostatniego kolektora (choć nie widać śladów - cięcie precyzyjne),
- brakuje końcówki - kolanka?
- szukam dziury w cały bo tak ma być (przeglądałem wiele zdjęć na necie ale nie widziałem żadnego z moim wydechem centralnie od tyłu, więc tej opcji nie wykluczyłem)?
Może ktoś z was ma sprzęt i zdolności, aby wygiąć odpowiednio mój kolektor lub dorobić "przejściówkę".
Proszę o sugestie... będę wdzięczny za pomoc.