Witam
mam pewien problem, a mianowicie wydaje mi się, że mój blady nie jedzie tak jak powinien. Chodzi głównie o nie pełną moc i prędkość maksymalną. Generalnie ciężko się rozpędzić więcej niż 200-220max, na trójce powinien dobijać do 200 ale nie ma szans, to samo z jazdą na gumie, z dwójki nawet ze sprzęgła nie ma szans go wyrwać, na jedynce z gazu jeszcze idzie. Dodam, że przełożenia z tyłu zebatka 44, przód nie wiem muszę ściągnąć dekielek i zobaczyć ale te 2 zęby więcej z tyłu i chodźby jeden z przodu nie mogą robić takiej różnicy chyba. Dodam jeszcze, że przy 120km/h na 6-tym biegu motor ma jakieś 6tyś obr. co wydaje mi się dużo( wcześniej miałem sc28 to wydaje mi się , że miał mniej a napewno jechał dużo szbciej). Gadałem z kumplem co siedzi w temacie troche głębiej niż ja i mówił, że mogą to być dysze w gaźnikach? no bo w sumie co innego? dzisiaj jak zdążę to rozbiore gaźniki i zobacze na dysze, tylko byłbym wdzięczny jeśli by mi ktoś podał jakie są fabryczne, i czy mierzy się tylko dysze główne czy jeszcze jakieś inne?
Jeśli ktoś ma jakiś inny pomysł co do tej usterki to byłbym bardzo wdzięczny.
ps. zapomniałem powiedzieć, że motor nie ma żadnego muła czy coś w tym stylu, rozpędza się normalnie bez żadnych zająknięć tylko po prostu jest słabszy niż być powinien. Wersja Kanadyjska.