Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 21:08

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Oceniamy ogłoszenia z internetu - 954 SC50

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 24 kwietnia 2013, 03:11

Spajker pisze:Ta 1wsza sztuka jest kolegi z forum ale na początku wyskoczył z cena 15.500 i chyba brakło zainteresowania teraz jest 14.500. Maszynka wydaje się ładna, dziwi mnie fakty dlaczego po zaledwie kilku miesiącach się z nią rozstaje, ale różnie w życiu bywa.

Ta pierwsza jest moja :) Niestety tak mi się poukładało ostatnio, że na jakiś czas muszę się przesiąść do samochodu. I muszę to zrobić w miarę szybko, dlatego też obniżyłem cenę :)

Motocykl:

Post » 24 kwietnia 2013, 14:22

Szkoda ze ci naklejka rr odpadla ... chyba ze zapomniałeś dokleic po szlifie ;']

[ Dodano: Sro Kwi 24, 2013 2:26 pm ]
BO jak dla mnie motor kupiony używany z salonu to już nie z salonu ;]

A nie wieże abyś zrobił 41 tyś w kilka miesięcy :P

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 24 kwietnia 2013, 21:22

Praetorian pisze:Szkoda ze ci naklejka rr odpadla ... chyba ze zapomniałeś dokleic po szlifie ;']

[ Dodano: Sro Kwi 24, 2013 2:26 pm ]
BO jak dla mnie motor kupiony używany z salonu to już nie z salonu ;]

A nie wieże abyś zrobił 41 tyś w kilka miesięcy :P

A wspomniałem gdzieś, że ja go kupiłem w salonie? Nie. Napisałem, że jest z polskiego salonu, a nie sprowadzony i odkupiony przez kogoś od handlarza.

Dwa - taak, naklejki nie ma, natomiast wiem co jest pod owiewkami - żadnego śladu najmniejszego wypadku. Żadnych pogiętych/naprawianych elementów. Owiewki też nie są łatane w żadnym miejscu, lakier jest w świetnym stanie. Prawdopodobnie kiedyś była gleba, natomiast delikatna. Jest przytarty crashpad. Pewnie, mógłbym kupić naklejkę eReR, i byłoby typowe cacuszko i igła z allegro :) Ja jednak za 954 najeździłem się po Polsce przez kilka miesięcy i wiem, że komplet naklejek, to nie jest rzecz, która świadczy o stanie motocykla :) A o ten jestem spokojny - mogę zdjąć owiewki, mogę pojechać z motocyklem do serwisu i jestem na 100% pewny, że każdy mechanik Ci powie, że moto nie ma żadnej wypadkowej historii. A i przebieg też z dużą dozą śmiałości mogę uznać za prawdziwy, bo nic nie cieknie, nie ma żadnych niepokojących dźwięków, moto nie bierze ani grama oleju etc.

Motocykl:

Post » 25 kwietnia 2013, 06:32

To trzeba było napisać , żer jeteśjego drugim , trzecim lub piątym właścicielem a nie " Motocykl z polskiego salonu" i na tym koniec nie dla mnie takie podchody .

Naklejki same nie odpadaja , ja sięz takim czymś nigdy nie spotkałem
komplet naklejek, to nie jest rzecz, która świadczy o stanie motocykla ale swiadczy o tym , że coś się działo a na nowe wszystko można powymieniaći zostawić coś dla zmyłki ;] niby to lekki szlif

Reasumując Spajker nie polecał więc ja odpadam :)

Btw Spajker dzwoniłem do gościa w sprawie tego czerwonego moto w piatek jadę na spotkanko dam znaka co żeś polecil ;]

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: CBR 1000rr SC77 Grand Prix Red
Rok produkcji: 2018
Samochód: BMW F31 Lift

Post » 25 kwietnia 2013, 08:54

Napisałem że jest już jakiś czas wystawiony i nie sprzedaje się bo cena była za wysoka - gdyby był wystawiony z miesiąc wcześniej to sam bym go obejrzał bo swojego kupiłem w tamtych okolicach to od razu bym podjechał, cena wyjściowa była 14500 a mój cel to max 13-13900 więc negocjacje :mrgreen:

Kolega oddaje o tyle ciekawą sztukę że pochodzi z Salon Polska co jest teraz jest dość unikalne, co było dokładnie to trzeba zobaczyć, może prawie na postoju była jakaś przewrotka, obejrzeć warto i negocjować, negocjować i negocjować :027:

Praetorian, ok to zdaj relacje z oględzin cebry, patrząc na zdjęcia zapowiada się bardzo dobrze. Pozdrawiam

Motocykl:

Post » 25 kwietnia 2013, 10:50

Najbardziej to bym był za cebrą żółtą bardzo ładnie na słońcu wyglada :D i do 13 koła ;]

[ Dodano: Czw Kwi 25, 2013 11:15 am ]
a gdyby ten salonowy byl by za 13,5 maks to bym sie na niego zaczaił a tak to dupa ;]

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 25 kwietnia 2013, 14:39

Praetorian pisze:To trzeba było napisać , żer jeteśjego drugim , trzecim lub piątym właścicielem a nie " Motocykl z polskiego salonu" i na tym koniec nie dla mnie takie podchody .

Naklejki same nie odpadaja , ja sięz takim czymś nigdy nie spotkałem
komplet naklejek, to nie jest rzecz, która świadczy o stanie motocykla ale swiadczy o tym , że coś się działo a na nowe wszystko można powymieniaći zostawić coś dla zmyłki ;] niby to lekki szlif

Reasumując Spajker nie polecał więc ja odpadam :)

Żadne podchody, napisałem, że jest z polskiego salonu, nie napisałem, że jestem pierwszym właścicielem, tyle ;] A zaznaczyłem, że jest z polskiego salonu, bo sam trafiłem tylko jedną taką sztukę i myślę, że jest to jednak jakaś przewaga nad sprzętem ściągniętym gdzieś z Włoch/Niemiec/Francji.

Naklejki same nie odpadają. Ale jak widzisz nie starałem się zrobić takich zdjęć żeby jakoś ukryć ten brak naklejki, bo dla mnie nie ma on żadnego znaczenia. Generalnie kupując 10 - 11 - letni motocykl nie oczekuję, że nikt nigdy w życiu nie położył go nawet na parkingu albo przy 15 km/h :) A jeśli jest to zrobione tak, że jedyne co wskazuje na jakąś minimalną przygodę, to brak naklejki i zadrapany crashpad, to dla mnie sprzęt jest godny polecenia i dlatego po oglądaniu wielu, kupiłem właśnie ten :)

Dalej nie ma co dywagować bez obejrzenia moto na żywo. Wszystko co można było powiedzieć internetowo, zostało już powiedziane :)

Motocykl:

Post » 26 kwietnia 2013, 13:36

Awatar użytkownika

Pochwały: 2
Motocykl: CBR 1000rr SC77 Grand Prix Red
Rok produkcji: 2018
Samochód: BMW F31 Lift

Post » 26 kwietnia 2013, 15:48

Kolego grymbek, pierwsza sztuka jest od firmy z Rzeszowa z tego co patrze ich oferty to starają się dość dobre sprzęty ściągać przynajmniej wizualnie, fajerek zacnie się prezentuje choć już dość długo go widzę na necie (może kolor nie odpowiada) z braków/ uwag co do zdjęć to brakuje nadkola oraz ma akcesoryjny układ wydechowy - raczej w całości, może ktoś widział na żywca to podpowie.
Druga sztuka tez się dobrze prezentuje ciężko się o coś przyczepić ze słabych zdjęć. Proponuję dzwonić i zrobić wywiad ze sprzedającymi. Pozdrawiam

Motocykl:

Post » 26 kwietnia 2013, 19:26

Tej z Rzeszowa juz nie ma na allegro. Dzwonilem do wlasciciela tej drugiej i twierdzi, ze moto jest zadbane i sam dlugo szukal tego egzemplarza ale pochodzi z Anglii i to mnie odstrasza. Jak to w ogole jest z 954 jezeli chodzi o reflektor? Trzeba je wymieniac czy da sie odpowiednio wyregulowac? Szukam czegos do 14tys. zl. juz od jakiegos czasu i widze, ze bedzie graniczylo z cudem znalezienie w miare oryginalnego egzemplarza z fabrycznym lakierem i bez przeróbek...

Motocykl:

Post » 27 kwietnia 2013, 12:16

niech sprawne oko forum oceni i powie,
czy tak sie te dwa sprzety roznia jak ich cena .
oczywiscie chodzi mi bardziej o stan moto[bez napraw i kombinacji po glebach]
a nie dodatki i ogólny przez to wyglad
http://allegro.pl/honda-cbr-954-i3193079804.html
http://otomoto.pl/honda-cbr-rr-fireblad ... 66611.html

Awatar użytkownika

Pochwały: 5
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 0

Post » 27 kwietnia 2013, 12:56

Pierwszy sprzęt znam ,nie oglądałem go jakoś mega dokładnie ale kumpel przelatał na nim cały sezon i nie miał problemów , tak że warto podjechać i obejrzeć .

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne (CBR954RR SC50)