Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 22:09

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Co sądzicie na temat opon BT015F?

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 1
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post » 02 lutego 2009, 19:48

moj brat ma w F2 z tyłu założonego Metzelera Roadtec Z6 i w Poznaniu na torze bez najmniejszego darł podnóżkami o asfalt (fajne iskry szły) A znikają naprawde powoli. Teraz mam taka założoną do kawy i zajebiscie wytrzymuje gumowanie i palenie :twisted: W fajerze mialem wczesniej Pilot Powery a teraz mam Sportec M3. Moim zdaniem jak narazie Metzelery lepiej sie spisuja

Awatar użytkownika

Pochwały: 15
Motocykl: 1000RR Repsol
Rok produkcji: 2005

Post » 04 lutego 2009, 16:12

ja ze swojej strony moge polecic pirelli diablo rosso, jak dla mnie rewelacyjne opony, wczesniej mialem seryjne diablo corsa ktore wystarczyly mi na okolo 10tys km, potem chwilke polatalem na tylnym slicku ale dopiero jak zalozylem diablo rosso przezylem szok, cbrka doslownie sama kladla sie w zakret, az sie o to prosila, w zakrecie bez zadnego uzycia sily moto pieknie szlo jak po sznurku,
twardosc gumy tez jest super, bo opony swietnie trzymaja w pochyleniu a srodek jest trwaly, moje rosso maja teraz okolo 7tys km przelotu i tyl calkiem niezle sie trzyma, mysle ze smialo jeszcze na 6tys km powinien wystarczyc
tylko cena diablo rosso jest sporym minusem, bo to jest w miare swiezy model,
ja jazdy w deszczu unikam ale w testach bardzo te opony chwalono za zachowanie na mokrym

Awatar użytkownika

Motocykl: Fajer...........storm;-D
Rok produkcji: 1999

Post » 04 lutego 2009, 19:30

Moim zdaniem Dobre te Bridgenstony o ktore pytasz bo właśnie te mam też na mojej pasiece VTR F i powiem ci że są dosc żywotne zrobiłem juz 5km

Ale prawie nie widac zeby znikł bierznik jezdze dosc spokojnie.
przyczepnosc ok

Nawet ostatnio z kolega jeźdzlismy Motorami 31.01 bylo ok +3st. i sucho ale jak wracalismy zaczął padać śnieg;p he he

Oponki bardzo dobre moim zdaniem

Awatar użytkownika

Pochwały: 10
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post » 05 lutego 2009, 23:20

CENZURA o szopenie i tyle

bridgestone ma opony do kazdego szpeja tak jak wszystkie inne porzadne marki, ciekawe czemu na motogp mozna jezdzic tylko i wylacznie na bridgestone bo sa do bani?! kazda porzadna firma kazdy producent jak pirelli dunlop bridgestone ma opony ktore sa odpowiednikiem opony konkurencji i naprawde watpie aby ktokolwiek na ulicy poczuł roznice miedzy odpowiednikiem opony roznych marek

dodatkowy atut opon bridgestone to fakt ze nie ma podrobek kazda opona motocyklowa bridgestone wyszla z jednej jedynej fabryki gdzie sa produkowane opony bridgestona w japoni, nigdzie indziej na swiecie nie sa wogole robione, dlatego nie da sie kupic opony bridgestone mlodszej niz 3-6 miesieczna, 3 miesiace to one plyna na nasz kontynent a i pozniej dystrybutor tez trzyma zapas opon na magazynie i zanim sie rozejda po pkt, sprzedazy to troche trwa ... ale zawsze mozna kupic nowke blaszke shinko za 300 pln :) ktora prawde mowiac tez nie jest taka zla w koncu nie chinska a koreanska

ave
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)

Motocykl: SC57
Rok produkcji: 0

Post » 02 marca 2009, 18:08

miał ktos do czynienia z oponami Pirelli Diablo Supercorsa bo zaczynam sie rozgladac za kupnem opon bo moje seryjne Bridgestony BT015 sie juz skończyły, wiekszosc co czytam po forach to polecają Dunlopy D208, jak sadzicie co najlepiej zakupic bo juz mam metlik w głowie. Dzieki. Pozdro.

Awatar użytkownika

Pochwały: 15
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
Rok produkcji: 2007

Post » 02 kwietnia 2010, 12:20

Odkopałem sobie temat z oponami ponieważ szukam po taniości Michelina Pilot Powera 2ct na tył 190-tkę. Stąd pytanie może ktoś polecić jakiegoś sprzedawcę lub sklep internetowy ? Na allegro już poszperałem ale może ma ktoś coś konkurencyjnego...

Poprzednia

Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC57)