swietny temat - bardzo mi sie podobaly wasze relacje
pozwole sobie przedstawic moja drogę ; - )
1. nagle w wieku 12 lat powiedzialem rodzicom : chce sobie kupic motorynke. odpowiedz : rob co chcesz tylko nie przejedz nikogo. za 3 dni zademonstrowalem rodzica mojego nowego blekitnego rometa za 150 zl
2. po roku szukalem juz skutera [bylem prekursorem w tej kwestii, jeszcze nie bylo na to szału] Aprilia amico 50 . swietny wybor, milo wspominam. Jezdzona 3 lata
3. rok przerwy - z powodow finansowych nie mialem skad domotac kasy na nastepny krok
4. po roku stwierdzilem ze musze miec 2 kola. W Pazdzierniku 07' Kupiona Aprilia MX 50 02'.
5. Nagle jakos w zime zeszla poczulem z sekundy na sekunde MOC DO JAZDY SCIGACZEM.
6. Godzinami ogladalem ogloszenia R6 rokcznikow okolo 2000. potem patrzac realistycznie stwierdzilem ze kawasaki tez bylo by OK.
7. w wakacje lecialem do Szkocji do pracy - cel byl wiadomy wszystkim zdobycie srodkow na UPRAGNIONE MOTO.
8. Udalo mi sie znalesc swietna , intratną pracę. Na prawde mialem szczescie. Payslip opiewal na sume 2razy wieksza niz zakladalem przed wyjazdem iz bede zarabial. Bylem podbudowany.
9. po powrocie we wrzesniu od razu sprzedalem Aprilke MX.
Majac niezla sume zapomnialem o R6 - tkach z cudownymi skrzyniami i o kawasaki brand. Bardzo chcialem zakupic GIXERA k1 - k2 cos w ten desen.
Widzialem 929 - ale wiadomo na 1szy motor to 600 wszyscy kaza. i w ogole strach bo 929 jest brany juz za magicznego TYSIACA :shock:
Byla niedziela okolo 20. siedzialem z sasiadem w jego samochodzie dostawczym, otworzylismy piwko i zaczelsimy przegladac ogloszenia. Trafilismy na moje 929. CUDOWNE, nie baczac na niedzielny - niewczesny - wieczor pojechalismy po niego. rano bylismy juz z motongiem.
Rodzice wyszli z domu w szlafrokach slyszac ze parkuje moto w garazu.
Mama : CUDOWNY !!
Tata : Nie znam sie, ale najwazniejsze ze tobie sie podoba.
Liczymy na twoj rozsadek .
I jeszcze zeszlej jesieni dowalilem dosc dosc ponad 1000 km.
Zaszczyt ujezdzania 929 to byl element mojego przeznaczenia o ktorym nie mialem pojecia. Odkrylem to czego brakowalo
Tak oto faktem stała sie przesiadka mlodego czlowieka [18 wiosen miałwszy] z 50cc na 929. Pozdrawiam!