Chyba mam przyczynę, dolna półka się obsunęła na lagach delikatnie jakieś 2 może 3mm. Po lewej jest wyżej po prawej niżej minimalnie. Pytanie jak to skorygować?
jeżeli tak jest to albo jest coś krzywe lub ktoś nie umiejętnie to skręcił. Jeżeli nie masz pojęcia i nie wiesz jak do tego się zabrać daj do ogarniętego mechanika.
Oczywiście wiesz że kierownice idzie lekko ustawiać prawo lewo . nabił źle panewke ta się wytarła i jak dociska zawieszenie to dochodzi do miejsca gdzie jest ciasnej zamyka się i z tego jest cyk chyba heh
Ok półka była faktycznie źle skręcona, dziś na pasach podniosłem moto, ustawiłem prosto i stuki ewidentnie się zmniejszyły jednak przy awaryjnym hamowaniu dalej stuka. Ale przyczyna leży chyba w ladze. Mianowicie prawa laga siedzi jakby niżej 2-3mm od lewej. Czyli chyba uszczelniacz delikatnie puścił w prawej ladze albo mam rozregulowane zawieszenie na tych śrubach od regulacji jak myslicie? Jestem już umówiony z mechanikiem ale najbliższy wolny termin dopiero za tydzień więc narazie próbuję sam zlokalizować przyczynę, żeby wiedzieć na jakie koszta się nastawić itp.
przede wszystkim poprawić lagę i zobaczyć olej w lagach ilość ma tu znaczenie. Później gdybać dalej żeby nie potrzebne koszta sobie robić. Lagę można samemu podnieść i wyregulować. Według serwisówki ustawić zawieszenie